Кабачки "Пеньки", запечені з фаршем
Кількість порцій - 8
Час приготування - 1 г 40 хв

Кабачки "Пеньки", запечені з фаршем

Кабачки Пеньки ", запечені з фаршем - дуже смачна, ситна, проста у приготуванні страва з молодих кабачків, наповнених фаршем і запечених в духовці зі сметаною. Чудова альтернатива домашнім голубцям. Тільки ніжніші і дієтичні.Ідеально підходять людям, які страждають шлунково -кишковими захворюваннями, дітям і літнім людям. Кабачки багаті білками, рослинними жирами, мають високий вміст калію, кальцію, міді та фосфору. Легко засвоюються і виводять з організму токсичні речовини і надлишок холестерину. Ідеальне співвідношення смачного і корисного. Готуйте наші кабачки у вигляді лісових пеньків і будьте здорові!

Інгредієнти

  • Кабачки - 700 г.
  • Фарш із яловичини - 200 г.
  • Цибуля ріпчаста - 100 г.
  • Морква - 100 г.
  • Томатна паста - 1 ст. л.
  • Сметана - 5 ст. л.
  • Соняшникова олія - за смаком
  • Сіль - за смаком
  • Чорний мелений перець - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Ріпчасту цибулю очистити від лушпиння та дрібно нарізати кубиками.

  • 02

    Моркву промити і натерти на дрібній тертці.

  • 03

    У сковороді на олії обсмажити цибулю, приблизно 3-4 хвилини. Слідом додати моркву і смажити ще хвилини 3.

  • 04

    Потім додати фарш і перемішати. Фарш слід постійно розбивати на дрібні грудочки. Смажити близько 15 хвилин.

  • 05

    Кабачки очистити від шкірки і порізати на 3 частини.

  • 06

    З кожного шматочка кабачка чайною ложкою вибрати м'якоть, але щоб не пошкодити дно. Повинен вийти стаканчик.

  • 07

    М'якоть із усіх кабачків дрібно порізати і додати її на сковороду до фаршу. Туди ж додати томатну пасту і приблизно 4 ст. л. сметани. Все перемішати і смажити ще хвилин 5.

  • 08

    Фарш зняти з вогню і начинити їм кожен стаканчик із кабачків.

  • 09

    Стаканчики викласти у форму для випікання або на деко. Зверху кожен стаканчик змастити сметаною, що залишилася.

  • 10

    Деко поставити в розігріту до 180°С духовку. Випікати приблизно 30-40 хвилин.

  • 11

    Подавати "пеньки" слід гарячими.