Кабачки Пеньки ", запечені з фаршем - дуже смачна, ситна, проста у приготуванні страва з молодих кабачків, наповнених фаршем і запечених в духовці зі сметаною. Чудова альтернатива домашнім голубцям. Тільки ніжніші і дієтичні.Ідеально підходять людям, які страждають шлунково -кишковими захворюваннями, дітям і літнім людям. Кабачки багаті білками, рослинними жирами, мають високий вміст калію, кальцію, міді та фосфору. Легко засвоюються і виводять з організму токсичні речовини і надлишок холестерину. Ідеальне співвідношення смачного і корисного. Готуйте наші кабачки у вигляді лісових пеньків і будьте здорові!
Ріпчасту цибулю очистити від лушпиння та дрібно нарізати кубиками.
Моркву промити і натерти на дрібній тертці.
У сковороді на олії обсмажити цибулю, приблизно 3-4 хвилини. Слідом додати моркву і смажити ще хвилини 3.
Потім додати фарш і перемішати. Фарш слід постійно розбивати на дрібні грудочки. Смажити близько 15 хвилин.
Кабачки очистити від шкірки і порізати на 3 частини.
З кожного шматочка кабачка чайною ложкою вибрати м'якоть, але щоб не пошкодити дно. Повинен вийти стаканчик.
М'якоть із усіх кабачків дрібно порізати і додати її на сковороду до фаршу. Туди ж додати томатну пасту і приблизно 4 ст. л. сметани. Все перемішати і смажити ще хвилин 5.
Фарш зняти з вогню і начинити їм кожен стаканчик із кабачків.
Стаканчики викласти у форму для випікання або на деко. Зверху кожен стаканчик змастити сметаною, що залишилася.
Деко поставити в розігріту до 180°С духовку. Випікати приблизно 30-40 хвилин.
Подавати "пеньки" слід гарячими.