Салат з цукіні з сиром і бальзамічним оцтом
Кількість порцій - 4
Час приготування - 20 хв

Салат з цукіні з сиром і бальзамічним оцтом

Смачний і корисний теплий салат з цукіні. Ніжні, м'які і злегка гострі на смак скибочки цукіні з зеленню і підталим сиром, який тягнеться . Відмовитися від такого складно, навіть тим, хто не любить овочеві страви або цукіні. Такий салат підійде і як гарнір до м'яса, риби, птиці. Сир можете брати будь-який за смаком, але обов'язково твердих сортів (або в поєднання з м'якими, наприклад, з моцарелою або фетою). За смаком в салат можна додати запечені або приготовані на грилі помідори, солодкий перець, ріпчасту цибулю, гриби (особливо печериці), картоплю (особливо молоду), баклажани. Якщо ви готуєте салат в сезон кабачків, то можете замінити цукіні кабачками. Заправку можна замінити на сметану з зеленню або майонезом.

Інгредієнти

  • Цукіні - 600 г.
  • Олія оливкова - 40 мл.
  • Часник - 2 зуб.
  • Оцет бальзамічний - 20 мл.
  • Зелень - 30 г.
  • Сир твердий - 100 г.
  • Сіль - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Цукіні помити і нарізати кільцями (скибочками). Обсмажити цукіні на оливковій олії.

  • 02

    Часник очистити від лушпиння. Вичавити на скибочки обсмаженого цукіні часник.

  • 03

    Зелень помити, просушити і подрібнити. Сир натерти на крупній тертці.

  • 04

    Всі інгредієнти з'єднати. Додати заправку (оливкову олію з оцтом) і перемішати салат.