Смачний і корисний теплий салат з цукіні. Ніжні, м'які і злегка гострі на смак скибочки цукіні з зеленню і підталим сиром, який тягнеться . Відмовитися від такого складно, навіть тим, хто не любить овочеві страви або цукіні. Такий салат підійде і як гарнір до м'яса, риби, птиці. Сир можете брати будь-який за смаком, але обов'язково твердих сортів (або в поєднання з м'якими, наприклад, з моцарелою або фетою). За смаком в салат можна додати запечені або приготовані на грилі помідори, солодкий перець, ріпчасту цибулю, гриби (особливо печериці), картоплю (особливо молоду), баклажани. Якщо ви готуєте салат в сезон кабачків, то можете замінити цукіні кабачками. Заправку можна замінити на сметану з зеленню або майонезом.
Цукіні помити і нарізати кільцями (скибочками). Обсмажити цукіні на оливковій олії.
Часник очистити від лушпиння. Вичавити на скибочки обсмаженого цукіні часник.
Зелень помити, просушити і подрібнити. Сир натерти на крупній тертці.
Всі інгредієнти з'єднати. Додати заправку (оливкову олію з оцтом) і перемішати салат.