Складно навіть порахувати, скільки існує різних швидких і не складних рецептів домашніх пирогів. Безсумнівно, кожен із них по-своєму унікальний, і страва виходить дуже смачною. Так і з абрикосовими батончиками. На перший погляд рецепт навіть занадто простий. Але в цьому і вся особливість. Пиріг виходить дуже легкий, а головне - по -домашньому смачний. Якщо ви дуже любите абрикосове варення, тоді вам слід приготувати цю страву. А тим більше, що абрикоси і горіхи дуже корисні, в них досить багато різних вітамінів і мікроелементів. Такий пиріг згодиться "на ура" з чаєм або молоком в колі сім'ї, близьких та друзів.
Духовку розігріти до 200°С. Деко застелити фольгою, змастити шматочком вершкового масла.
Змішати борошно, цукор, корицю з сіллю в мисці, ретельно перемішати до однорідної маси. Додати розм'якшене вершкове масло, вилити жовтки і висипати ваніль, перемішати.
Викласти більшу частину тіста на деко, розподілити по поверхні, зверху викласти абрикосовий джем, зверху розкришити тісто, що залишилось, посипати зверху подрібненими волоськими горіхами.
Випікати 20-25 хвилин, до золотистої скоринки. Перед подачею охолодити, розрізати на шматочки.