Абрикосові батончики з волоськими горіхами
Кількість порцій - 4
Час приготування - 50 хв

Абрикосові батончики з волоськими горіхами

Складно навіть порахувати, скільки існує різних швидких і не складних рецептів домашніх пирогів. Безсумнівно, кожен із них по-своєму унікальний, і страва виходить дуже смачною. Так і з абрикосовими батончиками. На перший погляд рецепт навіть занадто простий. Але в цьому і вся особливість. Пиріг виходить дуже легкий, а головне - по -домашньому смачний. Якщо ви дуже любите абрикосове варення, тоді вам слід приготувати цю страву. А тим більше, що абрикоси і горіхи дуже корисні, в них досить багато різних вітамінів і мікроелементів. Такий пиріг згодиться "на ура" з чаєм або молоком в колі сім'ї, близьких та друзів.

Інгредієнти

  • Борошно пшеничне - 1,3 ст.
  • Цукор - 0,6 ст.
  • Кориця мелена - 0,5 ч. л.
  • Сіль - 0,5 ч. л.
  • Масло вершкове - 200 г.
  • Жовток яєчний - 2 шт.
  • Ваніль - 1 ч. л.
  • Джем абрикосовий - 0,5 ст.
  • Горіхи волоські - 200 г.

Етапи приготування

  • 01

    Духовку розігріти до 200°С. Деко застелити фольгою, змастити шматочком вершкового масла.

  • 02

    Змішати борошно, цукор, корицю з сіллю в мисці, ретельно перемішати до однорідної маси. Додати розм'якшене вершкове масло, вилити жовтки і висипати ваніль, перемішати.

  • 03

    Викласти більшу частину тіста на деко, розподілити по поверхні, зверху викласти абрикосовий джем, зверху розкришити тісто, що залишилось, посипати зверху подрібненими волоськими горіхами.

  • 04

    Випікати 20-25 хвилин, до золотистої скоринки. Перед подачею охолодити, розрізати на шматочки.