Ампанада
Кількість порцій - 12
Час приготування - 2 г 30 хв

Ампанада

Страва із такою незвичайною назвою належить до числа страв бразильської кухні. За зовнішнім виглядом вона дуже схожа пиріжки. Тільки із трохи іншою начинкою. Деякі кулінари порівнюють їх із беляшами. У будь-якому разі це дуже смачна і навіть пікантна страва із начинкою з м'яса. У нашому рецепті це яловичина, хоча може бути і будь-яке інше м'ясо. Невеликою особливістю є те, що тісто виходить дуже ніжним і розсипчастим в ампанаді. До того ж для приготування цієї страви вам будуть потрібні зовсім не складні інгредієнти. Чудовий варіант щільно і ситно перекусити всією сім'єю або взяти із собою на роботу до обіду.

Інгредієнти

  • Борошно - 600 г.
  • Сіль - 1 ст. л.
  • Вершкове масло - 100 г.
  • Вода - 90 мл.
  • Яйця - 5 шт.
  • Яловичина - 300 г.
  • Цибуля ріпчаста - 2 шт.
  • Часник - 1 зубчик
  • Паприка - 1 ст. л.
  • Маслини - 100 г.
  • Родзинки - 100 г.
  • Чорний мелений перець - за смаком
  • Соняшникова олія - 600 г.

Етапи приготування

  • 01

    З просіяного борошна, розм'якшеного вершкового масла, 90 мл. води, солі, чорного перцю і 2 яєць замісити м'яке тісто.

  • 02

    Покласти в миску, накрити плівкою і поставити в холодильник на 1 годину.

  • 03

    Яловичину промити й нарізати дрібними шматочками. Цибулю і часник очистити, дрібно нарізати. Розігріти сковороду і обсмажити цибулю і часник.

  • 04

    Маслини розрізати на чотири частини. До цибулі покласти нарізане м'ясо, перемішати, смажити 5 хвилин, помішуючи.

  • 05

    Додати промиті родзинки, паприку, сіль і перець за смаком, перемішати і смажити ще 5 хвилин. Покласти нарізані маслини, смажити ще 3 хвилини. Зняти з вогню і охолодити.

  • 06

    Яйця відварити вкруту, дрібно нарізати. Додати до м'яса і перемішати.

  • 07

    Тісто розкачати, вирізати кружки, на кожний покласти ложку фаршу, добре заліпити край.

  • 08

    Розігріти олію й обсмажити вироби до золотистого кольору у великій кількості олії.