Страва із такою незвичайною назвою належить до числа страв бразильської кухні. За зовнішнім виглядом вона дуже схожа пиріжки. Тільки із трохи іншою начинкою. Деякі кулінари порівнюють їх із беляшами. У будь-якому разі це дуже смачна і навіть пікантна страва із начинкою з м'яса. У нашому рецепті це яловичина, хоча може бути і будь-яке інше м'ясо. Невеликою особливістю є те, що тісто виходить дуже ніжним і розсипчастим в ампанаді. До того ж для приготування цієї страви вам будуть потрібні зовсім не складні інгредієнти. Чудовий варіант щільно і ситно перекусити всією сім'єю або взяти із собою на роботу до обіду.
З просіяного борошна, розм'якшеного вершкового масла, 90 мл. води, солі, чорного перцю і 2 яєць замісити м'яке тісто.
Покласти в миску, накрити плівкою і поставити в холодильник на 1 годину.
Яловичину промити й нарізати дрібними шматочками. Цибулю і часник очистити, дрібно нарізати. Розігріти сковороду і обсмажити цибулю і часник.
Маслини розрізати на чотири частини. До цибулі покласти нарізане м'ясо, перемішати, смажити 5 хвилин, помішуючи.
Додати промиті родзинки, паприку, сіль і перець за смаком, перемішати і смажити ще 5 хвилин. Покласти нарізані маслини, смажити ще 3 хвилини. Зняти з вогню і охолодити.
Яйця відварити вкруту, дрібно нарізати. Додати до м'яса і перемішати.
Тісто розкачати, вирізати кружки, на кожний покласти ложку фаршу, добре заліпити край.
Розігріти олію й обсмажити вироби до золотистого кольору у великій кількості олії.