Англійський вишневий чай
Кількість порцій - 2
Час приготування - 15 хв

Англійський вишневий чай

Фруктовий чай - це завжди смачно, насичено і свіжо. Чай із фруктів легко втамовує спрагу в спекотний день, зігріває, якщо ви змерзли взимку або восени і підсилює імунітет, якщо ви захворіли. Вишневий чай має темно-червоний колір. Але це далеко не всі його принади. Його смак з легкою кислинкою сподобається всім, хто не любить дуже різкий чай. Вишня, як відомо, хороший борець з анемією, вона допомагає виводити з організму азотисті шлаки.

Інгредієнти

  • Вишня (свіжа або заморожена) - 200 г.
  • Свіжа м'ята (за бажанням) - 2 гілочки
  • М'ятний чай - 2 пакетики
  • Мелений імбир - дрібка
  • Гвоздика - 4 розетки
  • Кориця - 1/2 ч.л.
  • Мед або цукор - за смаком
  • Чорний шоколад (за бажанням) - 50 г.

Етапи приготування

  • 01

    Якщо використовується свіжа вишня - промити її і видалити кісточки. Заморожену вишню злегка разморозити.

  • 02

    У невелику каструльку покласти вишню, пакетики м'ятного чаю, листочки м'яти і спеції.

  • 03

    Влити 2 склянки холодної води.

  • 04

    На середньому вогні довести воду майже до кипіння (але не кип'ятити!).

  • 05

    Зняти з вогню, накрити кришкою і залишити ще приблизно на 3-5 хвилин, щоб відвар настоявся.

  • 06

    Розлити напій по склянках або чашках разом із вишнями. Підсолодити за смаком.

  • 07

    Якщо подавати чай холодним, дати йому трохи охолонути і покласти в кожну склянку кубики льоду. Гарячий чай добре подавати, посипавши його зверху густим шаром натертого на дрібній терці чорного шоколаду.