Фруктовий чай - це завжди смачно, насичено і свіжо. Чай із фруктів легко втамовує спрагу в спекотний день, зігріває, якщо ви змерзли взимку або восени і підсилює імунітет, якщо ви захворіли. Вишневий чай має темно-червоний колір. Але це далеко не всі його принади. Його смак з легкою кислинкою сподобається всім, хто не любить дуже різкий чай. Вишня, як відомо, хороший борець з анемією, вона допомагає виводити з організму азотисті шлаки.
Якщо використовується свіжа вишня - промити її і видалити кісточки. Заморожену вишню злегка разморозити.
У невелику каструльку покласти вишню, пакетики м'ятного чаю, листочки м'яти і спеції.
Влити 2 склянки холодної води.
На середньому вогні довести воду майже до кипіння (але не кип'ятити!).
Зняти з вогню, накрити кришкою і залишити ще приблизно на 3-5 хвилин, щоб відвар настоявся.
Розлити напій по склянках або чашках разом із вишнями. Підсолодити за смаком.
Якщо подавати чай холодним, дати йому трохи охолонути і покласти в кожну склянку кубики льоду. Гарячий чай добре подавати, посипавши його зверху густим шаром натертого на дрібній терці чорного шоколаду.