Яблучна запіканка
Кількість порцій - 10
Час приготування - 50 хв

Яблучна запіканка

Якщо Ви – любитель всіляких запіканок, Вам напевно сподобається цей рецепт. Яблучна запіканка – геніальна річ. Готувати просто і швидко, навіть діти з легкістю зможуть стати повноправними учасниками процесу приготування. А виходить – воістину божественно: кисло-солодкі скибочки яблучок, що потопають у ніжному тісті з незвичайним присмаком (за рахунок додавання алкоголю) не залишать нікого байдужим. Ви безпам'ятно закохаєтесь в цю запіканку ще на етапі її приготування, коли з духовки почне доноситися приємний аромат свіжої випічки. Проте є у цього десерту один істотний недолік – вже швидко він з'їдається до останньої крихітки. До речі, при бажанні яблука можете замінити грушами.

Інгредієнти

  • Борошно - 100 г
  • Молоко - 200 мл
  • Цукор - 150 г
  • Яйце - 3 шт.
  • Вершки 33% - 100 мл
  • Вершкове масло - 40 г
  • Лікер - 40 мл
  • Яблука - 1 кг
  • Цукрова пудра - 30 г

Етапи приготування

  • 01

    Яблука очистити від шкірки і серцевини, нарізати тонкими пластинами або соломкою. Яблука викласти рівномірно у змащену форму для випічки.

  • 02

    Приготувати тісто для запіканки. Для цього змішати яйця, цукор, борошно, вершкове масло, молоко, вершки і лікер. Всі компоненти збити міксером або блендером до однорідного стану без грудочок.

  • 03

    Підготовленим тістом залити яблука і помістити форму в попередньо розігріту до 200 градусів духовку. Випікати запіканку протягом 30-40 хвилин до рум'яної скоринки.

  • 04

    Готову запіканку трохи охолодити і дістати з форми, посипати цукровою пудрою.