Яблучне печиво з горіхами, родзинками і спеціями
Кількість порцій - 12
Час приготування - 30 хв

Яблучне печиво з горіхами, родзинками і спеціями

Доведено: навіть найкатегоричнішому фанату всіляких дієт і голодовок для повного щастя не вистачає чогось солоденького. Прекрасною альтернативою шкідливим покупним солодощам із сумнівним складом стане наше неперевершене печиво. Це саме та випічка, яка гармонійно поєднує в собі і користь, і смак. Свіжоспечене молочне тісто зі шматочками кисло-солодких яблучок, родзинок і горішок воістину божественно. Завдяки додаванню букета пряних спецій, Ви закохаєтесь в ці милі печенюшки ще на етапі їх приготування, коли їх духовки почне доноситися приємний аромат кориці, гвоздики і мускатного горіха. Будьте обережні: він заманить на кухню не тільки домашніх, а й нежданих гостей.

Інгредієнти

  • Борошно пшеничне - 400 г.
  • Сода - 5 г.
  • Кориця мелена - 5 г.
  • Гвоздика мелена - 5 г.
  • Горіх мускатний - 5 г.
  • Масло вершкове - 100 г.
  • Молоко - 100 мл.
  • Цукор коричневий - 160 г.
  • Яйце куряче - 1 шт.
  • Горіхи волоські - 200 г.
  • Родзинки - 200 г.
  • Яблука - 300 г.

Етапи приготування

  • 01

    Борошно, соду і спеції просіяти через сито. Розм'якшене масло, цукор і яйця збити в пишну масу. Горіхи крупно нарізати, родзинки промити. Яблука помити, очистити, видалити серцевини і нарізати дрібними кубками або натерти на крупній тертці.

  • 02

    У масляну суміш додати половину сухої суміші, горіхи, родзинки, яблука. Добре перемішати, додати молоко і другу половину суміші. Замішати тісто. Духовку розігріти до 200.

  • 03

    Деко застелити пергаментним папером. На папір викладати по столовій ложці тіста. Поставити печиво в духовку і випікати близько 12-14 хвилин.