Відомо всім, що під час посту обідній стіл не славиться різноманітністю. Особливо в такий час не вистачає солодкого. Тому хочемо запропонувати вам пісні чудові кекси з яблуком і курагою. Тим більше, що в них багато вітамінів. А в сухофруктах їх ще більше. Цінність кураги в тому, що після сушіння букет вітамінів і мікроелементів майже не змінюється, залишаються всі корисні речовини. Хоча фрукти можуть бути й іншими - це якщо ви недолюблюєте курагу або яблука.
Курагу дрібно порізати.
Яблука помити і відварити в пароварці або запекти до м'якості. Потім очистити, видалити серцевину і подрібнити блендером в пюре.
Борошно, цукор, розпушувач, корицю і курагу змішати у великій мисці. Яблучне пюре змішати з рослинною олією.
З'єднати пюре та олію з сухими інгредієнтами.
Змастити форми рослинною олією, перекласти в них тісто. Пекти при 180°C градусах, перевіряючи дерев'яною паличкою – вона повинна виходити з тіста сухою (перевіряти починайте хвилин через 30 після початку випічки).
Охолодити на решітці, посипати кекси цукровою пудрою.