Яблучні пончики
Кількість порцій - 10
Час приготування - 30 хв

Яблучні пончики

Завдяки тому, що яблука доступні нам цілий рік (їх легко купити в магазині, а якщо у вас є свій сад, то це зробити ще простіше). Тому господині і вигадують різні смачні страви з цим фруктом. Чого тільки не існує в кулінарії: це і яблучний штрудель, і пироги, і запіканки. Сьогодні ми хочемо вас познайомити з рецептом яблучних пончиків. Вони хороші тим, що їх дуже швидко готувати - достатньо кілька хвилин обсмажити яблука в паніровці. Але закуска до чаю виходить відмінна. Дуже легка, солодка і ароматна (завдяки кориці). Вони порадують вас і вашу сім'ю, коли ви будете влаштовувати чаювання в тісній домашній обстановці.

Інгредієнти

  • Борошно - 500 г.
  • Цукор - 50 г.
  • Розпушувач тіста - 1 ч. л.
  • Сіль - 0,25 ч. л.
  • Кефір - 200 мл.
  • Вода - 0,75 стакана
  • Яйце - 1 шт.
  • Ванільна есенція - 1 ч. л.
  • Яблуко - 4 шт.
  • Кориця - 0,5 ч. л.
  • Цукрова пудра - за смаком
  • Соняшникова олія - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Просіяти в глибокий посуд борошно, цукор, розпушувач і сіль.

  • 02

    Окремо змішати кефір, воду, яйце і ванільну есенцію.

  • 03

    Змішати отримані 2 суміші, трохи перемішати, залишаючи нерозмішаними грудочки.

  • 04

    Яблука очистити від шкірки, вирізати середину і нарізати на пластинки, товщиною 5 мм. Розігріти рослинну олію в глибокому посуді. Вмочити кожну пластинку яблука в тісто і обсмажити близько 1 хвилини з кожного боку.

  • 05

    Викласти готові пончики на паперовий рушник, щоб стекла зайва олія.

  • 06

    Змішати корицю з цукровою пудрою, і посипати цією сумішшю кожен пончик.