Бабка картопляна
Кількість порцій - 4
Час приготування - 50 хв

Бабка картопляна

Напевно багато хто пробували або хоча б чули про домашню бабку з локшини. Багато хто з бабусь робили так свого часу. Причому локшину вони теж робили самостійно, а потім запікали її (в печі або в духовці). Рецепт бабки з картоплі трохи простіший, ніж з локшини, бо не треба витрачати час, щоб замісити тісто. Але зате з додаванням курки в страву, вона стає більш насиченою. В принципі, об'єднати курку і картоплю - це чи не найвдаліший варіант. Вони разом - це завжди смачно і ситно. До того ж під час запікання картопля має дуже приємний смак, який м'ясо добре доповнює. А цибуля надає соковитість і аромат. То ж страва - якраз для смейної вечері.

Інгредієнти

  • Картопля - 12 шт.
  • Цибуля - 3 шт.
  • Свиняча грудинка - 150 г.
  • Сiль - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Грудинку дрібно нарізати. Цибулю нарізати тонкими напiвкiльцями.

  • 02

    Грудинку обсмажити на сухій розігрітій сковорідці до золотистого кольору. Додати цибулю і ще трохи посмажити.

  • 03

    Картоплю та цибулю, що залишилася натерти на дрібну тертку. Вiдкинути на сито і дати стекти зайвiй рідинi.

  • 04

    Потім в картоплю додати сіль і цибулю з грудинкою. Добре перемішати.

  • 05

    Перекласти масу у вогнетривкий посуд і поставити в духовку запікатися на 30 хвилин при температурі 190°С.

  • 06

    Подавати зі сметаною.