Запечене авокадо з томатами під яєчним соусом
Кількість порцій - 6
Час приготування - 1 г

Запечене авокадо з томатами під яєчним соусом

Якщо ви сьогодні хочете здивувати своїх близьких або гостей чимось вишуканим і незвичайним. Тоді вам обов'язково варто звернути увагу на рецепт цієї страви. І тому сьогодні ми вам представляємо прекрасний рецепт приготування такої вишуканої страви як запечене авокадо з томатами під яєчним соусом. Такий делікатес вийде не тільки смачним, але й неймовірно корисним. До того ж така вишукана страва не дуже довго готується. Смак страви виходить відмінним. А її запах просто збиває з ніг. Такій страві будуть раді всі. Порадуйте сьогодні своїх найрідніших і найближчих і приготуйте їм запечене авокадо з томатами під яєчним соусом.

Інгредієнти

  • Авокадо - 3 шт.
  • Олія оливкова - 1 ст. л.
  • Помідори - 2 шт.
  • Сир "Пармезан" - 50 г.
  • Яйця - 2 шт.
  • Вино біле сухе - 6 ст. л.
  • Масло вершкове - 4 ст. л.
  • Сік лимонний - 1 ч. л.
  • Сіль - 1 ч. л.

Етапи приготування

  • 01

    Авокадо розрізати навпіл. Видалити кісточку. Змастити поверхню оливковою олією. Помістити в розігріту до 180°С духовку на 20 хвилин.

  • 02

    Дістати з духовки, остудити. Помідори розрізати на четвертинки, видалити насіння, м'якоть нарізати кубиками.

  • 03

    Для соусу збити жовтки з білим вином. Поставити на водяну баню і збивати до легкого загустіння. Зняти з вогню і продовжувати перемішувати, вливаючи потроху тепле топлене масло. Додати лимонний сік і сіль.

  • 04

    Ложкою викласти м'якоть з авокадо в форму для запікання. Зверху викласти нарізані томати, полити соусом, посипати тертим пармезаном і поставити під добре розігрітий гриль до утворення золотистої скоринки.