Печений інжир з червоним вином, горіхами і маскарпоне
Кількість порцій - 6
Час приготування - 1 г

Печений інжир з червоним вином, горіхами і маскарпоне

Всім знайомий інжир – азіатська солодка ягода. Але мало хто знає, що цей цінний плід іменують і фігою, і смоковницею, і винною ягідкою. Фігове дерево настільки невередливе, що цей чагарник може чудово виростати в квартирі на підвіконні, а щасливий володар цієї рослини – насолоджуватися смаком свіжого плоду. Особливо приємний на смак печений інжир. Хрустка м'якоть, що тане в роті, і ніжна шкірка ароматного плода не залишить нікого байдужим. Скуштувати його Ви можете в пропонованому рецепті разом з червоним сухим вином, волоськими горіхами і італійським сиром маскарпоне. Прекрасний варіант низькокалорійного, вишуканого, а головне корисного італійського десерту.

Інгредієнти

  • Вино червоне сухе - 200 мл
  • Оцет - 10 мл
  • Цукор - 100 г
  • Інжир - 450 г
  • Горіхи волоські - 50 г
  • Сир маскарпоне - 100 г

Етапи приготування

  • 01

    Інжир помити і розрізати на половинки. У каструлю додати вино, оцет і цукор, поставити на середній вогонь. Варити, помішуючи, поки цукор повністю не розчиниться. Потім додати в каструлю половинки інжиру і варити ще близько 5 хвилин.

  • 02

    Духовку розігріти до 190 градусів. Горіхи подрібнити в блендері. Перелити сироп з фруктами у форму для випічки, посипати горіхами і поставити в духовку. Запікати близько 25-30 хвилин. Потім дістати з духовки і дати охолонути протягом 15 хвилин. Викласти інжир на тарілки, полити соусом і прикрасити сиром.