Бананове ескімо
Кількість порцій - 4
Час приготування - 1 г

Бананове ескімо

Пам'ятаєте цю пісню «В Африці гори ось такої висоти»? Або ж розповідь про доброго доктора Ай- болита? Всі ці спогади пов'язують нас з дитинством. А ще одна річ, яка легко подарує нам відчуття дитинства - це ескімо. Бананове ескімо - смачний десерт, готувати який одне задоволення. Смакота з бананів, фундука та шоколаду перетворить звичайний будній день у свято, намалює в небі веселку, а на вашому обличчі - посмішку. Також ви зможете здивувати ваших діток, які напевно запам'ятають ескімо на все життя. Плюс до всього цей десерт ще й дуже корисний. Відчуйте себе дитиною і насолоджуйтеся!

Інгредієнти

  • Шоколад темний - 200 г.
  • Олія рослинна рафінована - 2 ст. л.
  • Банани (зрілі, але тверді) - 4 шт.
  • Ощищений фундук - 1 ст.
  • Палички для морозива - 8 шт.

Етапи приготування

  • 01

    Банани очистити, розрізати впоперек навпіл і вставити в кожну половинку паличку для морозива. Плоске блюдо або піднос застелити листом пергаменту, викласти банани і помістити в морозильну камеру на 15 хв.

  • 02

    Горіхи посікти ножем у дрібну крихту. Шоколад поламати на невеликі шматочки, розтопити на водяній бані, додати рослинну олію, перемішати.

  • 03

    Вмочити кожен банан в шоколад, дати шоколаду застигнути. Ще раз вмочити «ескімо» в шоколад, а потім обваляти в горіхах. Викласти банани на блюдо і помістити в морозильну камеру на 30 хв.