Квасоля з гранатом і горіхами
Кількість порцій - 4
Час приготування - 30 хв

Квасоля з гранатом і горіхами

Оригінальна на смак і яскрава на вид грузинська страва. Її особливість – в додаванні дорогоцінних зерняток граната, які, не дивлячись на свій пікантний, кисло-солодкий смак, прекрасно поєднуються з квасолею, цибулею і горіхами. Як відомо, грузинська кухня славиться пряними і навіть трохи гострими стравами. Головна спеція в нашому рецепті – мелений коріандр. Ви ж можете не обмежувати себе в кількості використаних прянощів. Якщо Ви любитель страв погостріше, рекомендуємо додати хмелі-сунелі – традиційну грузинську спецію. Що стосується квасолі, то можна використовувати як консервовану, так і суху. В останньому випадку залийте її холодною водою на ніч, а потім варіть до м'якості протягом півтори години.

Інгредієнти

  • Квасоля - 200 г.
  • Сіль - за смаком
  • Цибуля ріпчаста - 80 г.
  • Олія рослинна - 20 мл.
  • Часник - 3 зуб.
  • Горіхи волоські - 20 г.
  • Зелень - 80 г.
  • Коріандр мелений - 4 г.
  • Сік гранатовий - 100 мл.
  • Гранат - 100 г.

Етапи приготування

  • 01

    З квасолі злити рідину. Цибулю очистити від лушпиння, дрібно нарізати і обсмажити на невеликій кількості рослинної олії. Часник очистити, подрібнити.

  • 02

    Горіхи подрібнити в блендері. Гранат розібрати на зерна. Зелень помити, просушити і подрібнити.

  • 03

    Змішати горіхи, часник, зелень і цибулю. Додати коріандр і гранатовий сік. До квасолі додати соус, перемішати і прикрасити зернами гранату.