Скільки ж існує рецептів різних тортів, в яких одним з основних інгредієнтів є шоколад? Незліченно багато. Але от хочеться чогось новенького, ексклюзивного і незвичайного. Хочеться іноді експериментів, з'єднання несумісного. Якщо ви любите експерименти на кухні і любите нові, цікаві рецепти, тоді приготуйте буряково-шоколадний торт. На перший погляд, здавалося б де буряк, а де шоколад. Це дві різні речі. Буряк - це овоч і зовсім не поєднується з шоколадом. Але ж суть експериментів і полягає в тому, щоб об'єднати абсолютно непоєднувані інгредієнти, щоб у кінцевому результаті отримати смачний торт. Приготувавши такий десерт, ви залишитеся дуже задоволеними.
Буряк відварити, охолодити. Шоколад розламати, розтопити на водяній бані. Буряк дрібно натерти, з'єднати з шоколадом, збити в блендері до однорідної маси. Розм'якшене вершкове масло збити з цукровою пудрою до пишності.
Відокремити білки від жовтків. Частину з жовтками збити з коричневим цукром до пишної піни. Бурякову масу змішати зі збитим маслом, перемішати. Додати жовтки, ваніль, все обережно збити. Додати просіяне борошно з розпушувачем та какао. Замісити. Обережно ввести білки шляхом складання, знизу вгору.
Тісто викласти у змащену форму, зверху насипати смородину, трохи прдавити її. Випікати в розігрітій до 180°С духовці. Охолодити, присипати цукровою пудрою, прикрасити гілочками червоної смородини.