Буряково-шоколадний торт
Кількість порцій - 8
Час приготування - 2 г 10 хв

Буряково-шоколадний торт

Скільки ж існує рецептів різних тортів, в яких одним з основних інгредієнтів є шоколад? Незліченно багато. Але от хочеться чогось новенького, ексклюзивного і незвичайного. Хочеться іноді експериментів, з'єднання несумісного. Якщо ви любите експерименти на кухні і любите нові, цікаві рецепти, тоді приготуйте буряково-шоколадний торт. На перший погляд, здавалося б де буряк, а де шоколад. Це дві різні речі. Буряк - це овоч і зовсім не поєднується з шоколадом. Але ж суть експериментів і полягає в тому, щоб об'єднати абсолютно непоєднувані інгредієнти, щоб у кінцевому результаті отримати смачний торт. Приготувавши такий десерт, ви залишитеся дуже задоволеними.

Інгредієнти

  • Борошно - 200 г.
  • Цукор коричневий - 80 г.
  • Буряк - 250 г.
  • Шоколад темний (70%) - 200 г.
  • Масло вершкове - 200 г.
  • Цукрова пудра - 100 г.
  • Какао порошок - 25 г.
  • Яйце - 3 шт.
  • Ваніль (пачка) - 1 шт.
  • Розпушувач - 10 г.
  • Лимонний сік - 5 мл.
  • Сіль - 3 г.
  • Смородина - 100 г.
  • Гілочки червоної смородини (щоб прикрасити) - 80 г.

Етапи приготування

  • 01

    Буряк відварити, охолодити. Шоколад розламати, розтопити на водяній бані. Буряк дрібно натерти, з'єднати з шоколадом, збити в блендері до однорідної маси. Розм'якшене вершкове масло збити з цукровою пудрою до пишності.

  • 02

    Відокремити білки від жовтків. Частину з жовтками збити з коричневим цукром до пишної піни. Бурякову масу змішати зі збитим маслом, перемішати. Додати жовтки, ваніль, все обережно збити. Додати просіяне борошно з розпушувачем та какао. Замісити. Обережно ввести білки шляхом складання, знизу вгору.

  • 03

    Тісто викласти у змащену форму, зверху насипати смородину, трохи прдавити її. Випікати в розігрітій до 180°С духовці. Охолодити, присипати цукровою пудрою, прикрасити гілочками червоної смородини.

Товар додано до кошику