Салат із буряка й апельсина
Кількість порцій - 4
Час приготування - 1 г 45 хв

Салат із буряка й апельсина

У пору, коли існує дуже багато продуктів з ГМО , коли на кожному розі нас чекають фаст-фуди та багато інших спокус, дуже часто хочеться з'їсти чогось по-справжньому корисного і в той же час смачного. Тому справжні господині звертаються до різних рецептних книжок і сайтів, щоб порадувати своїх близьких смачними стравами з корисних інгредієнтів. До таких точно можна віднести салат з буряка і апельсина. Адже не дивлячись на те, що така комбінація продуктів досить екзотична, все таки салат виходить на "ура". Скільки ж вітамінів у страві із, здавалося б, найменшої кількості продуктів. Адже тут всього лише кріп, буряк і цитрусовий. Але який фурор справить цей салат, ви навіть не можете собі уявити.

Інгредієнти

  • Буряк - 500 г.
  • Апельсин - 1 шт.
  • Петрушка - за смаком
  • Соняшникова олія - 2 ст. л.
  • Оцет - 1 ч. л.
  • Сіль - за смаком
  • Перець чорний мелений - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Буряк гарненько помити, загорнути у фольгу, і запекти в духовці 1,5 години при температурі 100°C. Після запікання - охолодити.

  • 02

    Петрушку дрібно нарізати.

  • 03

    Очищений від шкірки апельсин порізати кубиками.

  • 04

    Для заправки змішати олію, оцет, щіпку солі, перець.

  • 05

    Буряк почистити, порізати кубиками, розкласти в порційні салатники. Посипати зверху петрушкою. Зверху викласти шматочки апельсина і полити заправкою.