Істинно традиційна для Росії страва набуває нових видів і фарб завдяки кулінарам, які щодня вигадують все нові і нові страви. Щі були популярні в російській кухні дуже давно. Можливо, це пов'язано з кислим присмаком, які вони мають завдяки квашеній капусті. У всякому разі страва ця дуже поширена не тільки в Росії, але і у всіх слов'янських народів. Тому-то й існують різні види цієї страви. Білі щі напевно мають свою назву через те, що тут не потрібно класти огірки в бульон. І щі не зафарбовуються в зелений колір. Але проте м'ясо і квасоля, та й інші продукти роблять їх дуже насиченими. І така страва добре підійде для приємного сімейного обіду.
М'ясо покласти у воду, довести до кипіння, зняти піну.
Картоплю і половину цибулини нарізати кубиками і додати до м'яса.
Потім на олії підсмажити решту цибулі до прозорості.
Коли картопля звариться, додати квашену капусту і цибульну заправку.
Також додати квасолю, перець, петрушку та кріп.
Варити до готовності. Подавати зі сметаною.