Свиняча вирізка в кремовому соусі
Кількість порцій - 4
Час приготування - 1 г

Свиняча вирізка в кремовому соусі

Не дивлячись на те, що багато хто в наш час віддає перевагу м'ясу курячому, все таки це далеко не єдиний продукт, який люблять, зокрема, чоловіки. Свинина, як і раніше, займає досить почесне місце. І це не даремно. Адже з неї можна зробити дуже багато різних смачних страв, і вийдуть вони не жирні, а навпаки, дуже смачні і при цьому ситні. Свинина в кремовому соусі виходить дуже соковитою і при цьому ніжною на смак. А все завдяки вершкам, які розм'якшують м'ясо. Гриби роблять соус більш ситним і додає свій особливий смак. Подавати таку страву можна не тільки з рисом, а й будь-яким гарніром на ваш смак. Або ж просто з овочами.

Інгредієнти

  • М'ясо (вирізка зі свинини) - 675 г.
  • Вершкове масло - 30 мл.
  • Цибуля ріпчаста - 1 шт.
  • Гриби - 250 г.
  • Біле вино - 125 мл.
  • Вершки (нежирні) - 180 мл.
  • Сіль - за смаком
  • Перець чорний мелений - за смаком
  • Борошно - 15 г.

Етапи приготування

  • 01

    Розрізати м'ясо на 4 частини. Посолити та поперчити. В сковорідці розтопити масло. Обсмажити шматочки свинини по 8 хвилин з кожної сторони.

  • 02

    Додати подрібнену цибулю та нарізані гриби. При помішуванні на сильному вогні обсмажити протягом 2 хвилин. Розбавити білим вином. Накрити. Тушкувати протягом 10 хвилин.

  • 03

    В цей час в окремому посуді змішати борошно та вершки. Дістати шматочки свинини із сковорідки. Розрізати кожен на 4-5 скибочок. Перекласти на окремі тарілки. Влити суміш борошна та вершків на сковорідку. Помішуючи, готувати до тих пір, поки соус не загусне. Полити свині скибочки соусом. Подавати з рисом та овочами.