Бублики "Ностальгія"
Кількість порцій - 8
Час приготування - 2 г

Бублики "Ностальгія"

Бублики "Ностальгія" - це прекрасна альтернатива магазинній випічці. Домашні бублики "Ностальгія" ні в якому разі не можуть зрівнятися з магазинними. Такі бублики відмінно урізноманітнять ваше меню. Приготувавши один раз такі бублики, даний рецепт стане вашим улюбленим, а дана страва міцно закріпиться у вашому раціоні. Бублики виходять дуже м'якими, ніжними, що тануть у роті. Тісто у бубликів дріжджове, те з якого вам маленьким ваші бабусі робили і бублики, і пиріжочки. Спробувавши ці бублики, ви відразу зрозумієте чому вони так називаються. Адже, відкусивши бублик, ви тут же поринете в легкий безтурботний світ, той де вам було так просто і добре, в світ вашого дитинства.

Інгредієнти

  • Борошно - 500 г.
  • Сухі дріжджі - 7 г.
  • Цукор - 1 ч. л.
  • Вершкове масло - 30 г.
  • Вода - 1270 мл.
  • Сіль - 5 ч. л.
  • Сода - 4 ч. л.
  • Яйце - 1 шт.

Етапи приготування

  • 01

    Борошно змішати з дріжджами, сіллю (1 ч. л.) і цукром. Додати теплу воду (270 мл.), почати замішувати тісто до однорідного стану, ввести шматочки м'якого масла. Вимішати досить туге, еластичне тісто. Поставити в тепле місце на 45-60 хвилин. Тісто збільшиться приблизно вдвічі.

  • 02

    Поділити тісто на порції, розкачати в кульки (як вийде), проткнути і, розтягуючи, сформувати бублик (якщо бублики будуть тонкими, вони будуть жорсткими). Накрити рушником і почекати ще 10 хвилин. За цей час поставити кип'ятитися 1 л. води з сіллю і содою.

  • 03

    Опустити бублики на 30 секунд в киплячу воду, вийняти шумівкою.

  • 04

    Змастити збитим яйцем, присипати маком. Випікати при 200°С близько 20 хвилин.