Бублики "Ностальгія" - це прекрасна альтернатива магазинній випічці. Домашні бублики "Ностальгія" ні в якому разі не можуть зрівнятися з магазинними. Такі бублики відмінно урізноманітнять ваше меню. Приготувавши один раз такі бублики, даний рецепт стане вашим улюбленим, а дана страва міцно закріпиться у вашому раціоні. Бублики виходять дуже м'якими, ніжними, що тануть у роті. Тісто у бубликів дріжджове, те з якого вам маленьким ваші бабусі робили і бублики, і пиріжочки. Спробувавши ці бублики, ви відразу зрозумієте чому вони так називаються. Адже, відкусивши бублик, ви тут же поринете в легкий безтурботний світ, той де вам було так просто і добре, в світ вашого дитинства.
Борошно змішати з дріжджами, сіллю (1 ч. л.) і цукром. Додати теплу воду (270 мл.), почати замішувати тісто до однорідного стану, ввести шматочки м'якого масла. Вимішати досить туге, еластичне тісто. Поставити в тепле місце на 45-60 хвилин. Тісто збільшиться приблизно вдвічі.
Поділити тісто на порції, розкачати в кульки (як вийде), проткнути і, розтягуючи, сформувати бублик (якщо бублики будуть тонкими, вони будуть жорсткими). Накрити рушником і почекати ще 10 хвилин. За цей час поставити кип'ятитися 1 л. води з сіллю і содою.
Опустити бублики на 30 секунд в киплячу воду, вийняти шумівкою.
Змастити збитим яйцем, присипати маком. Випікати при 200°С близько 20 хвилин.