Карамельний соус
Кількість порцій - 10
Час приготування - 15 хв

Карамельний соус

Приготувати десерт - це дуже відповідальна справа, але скажемо відверто, що не менш відповідальна справа приготувати правильний соус до цього самого десерту. Тому сьогодні ми з радістю готові вам представити рецепт приготування карамельного соусу. Цей солодкий соус відмінно підійде майже до всіх десертів, млинців і оладок, сирників, фруктових десертів, морозива. До речі, цей смачний, солодкий, густий соус з вершково-масляним ароматом можна використовувати замість згущеного молока. За смаком він нагадує смак цукерок «Іриска». Смак соусу безпосередньо залежить від того, до якого кольору доведена карамель. Якщо довести карамель до червоно-коричневого кольору, то соус трішки буде гірчити, втім це на любителя.

Інгредієнти

  • Мед - 0,5 склянки
  • Вершкове масло - 50 г.
  • Коричневий цукор - 150 г.
  • Згущене молоко - 1 банка

Етапи приготування

  • 01

    У каструлі змішати до однорідної маси мед, вершкове масло і коричневий цукор.

  • 02

    Поставити на вогонь і довести до кипіння, помішуючи кип'ятити близько 2 хвилин.

  • 03

    У масу додати згущене молоко, перемішати і тримати на вогні ще 1-2 хвилини до загустіння.

  • 04

    Потім вилити в скляну ємність і зберігати в холодильнику до моменту використання.

  • 05

    Подавати з фруктами або з пирогом.