Морквяний пиріг з мигдалем
Кількість порцій - 4
Час приготування - 1 г 20 хв

Морквяний пиріг з мигдалем

Усі люблять домашню випічку, але не кожна господиня зважиться експериментувати в цій делікатній кулінарній галузі, адже так просто все зіпсувати. Сьогодні пропонуємо Вам спекти дивовижний пиріг, який Ви ще точно не пробували. Життєрадісний морквяний пиріг з мигдалем прекрасний у всьому: він дуже легкий у приготуванні, в ньому дуже мало борошна (всього на всього п'ятдесят грамів) і зовсім немає вершкового масла, а найголовніше – він в міру солодкий і володіє легкою, повітряною текстурою. Єдина проблема – аж надто швидко він з'їдається аж до останньої крихти. Якщо у Вас велика сім'я, печіть відразу два: не помилитеся. Мигдаль можете замінити будь-яким горіхом. При бажанні додайте курагу і чорнослив.

Інгредієнти

  • Морква - 200 г.
  • Мигдаль - 300 г.
  • Цукор - 200 г.
  • Яйце куряче - 4 шт.
  • Борошно пшеничне - 50 г.
  • Лимон - 30 г.
  • Кориця - 5 г.
  • Розпушувач - 5 г.

Етапи приготування

  • 01

    Моркву помити, очистити, натерти на дрібній тертці і трохи віджати сік. Мигдаль змолоти (до стану борошна або крихти). Білки яєць відокремити від жовтків.

  • 02

    Жовтки збити з половиною цукру. З лимона зняти цедру (повинно вийти близько 30 г). Додати до яєчної суміші просіяне борошно з розпушувачем, корицю, цедру. Змішати тісто з морквою, мигдалем і довести до однорідної консистенції.

  • 03

    Білки збити з другою половиною цукру і обережно додати в тісто. Духовку розігріти до 180°C. У форму влити тісто і поставити в духовку. Випікати пиріг близько 50-55 хвилин.