Пропонуємо приготувати "чанахі". Овочеву суміш будемо готувати в горщиках. Для запіканки прийнято використовувати баранину, але можна замінити іншим видом м'яса, наприклад, яловичиною (ми ж хочемо, низькокалорійну страву). Вважається, що їжа приготована в горщиках більш соковита і ароматна. А щоб верхній шар не підгорів, краще посипати "верхівку" цибулею (при готуванні вона дає сік). Використовувати горщики в кулінарії зручно: викласти інгредієнти і поставити готуватися в духовку. Під час запікання можна приготувати соус, і встигнути зайнятися сервіровкою столу. Подавати грузинську страву слід саме з соусом і зеленню.
М'ясо нарізати на середні шматочки. Умочити в суміш із перцю і солі. Обсмажити в сковороді.
Очищену цибулю нарізати півкільцями. Викласти в горщики готове м'ясо, а зверху посипати цибулею. Потім зробити шар з квасолі у власному соку.
Після квасолі послідує морква, нарізана брусками. Зверху покласти лавровий лист.
Картоплю очистити. Крупно нарізати. Посипати сіллю і спеціями (хмелі-сунелі). Перемішати і викласти в горщик.
Залити інгредієнти водою, покриваючи їх повністю. Додати горошину чорного і духмяного перцю.
Прогріти духовку до 200ºС. Поставити горщики і готувати 60 хвилин. За цей час підготувати заправу для страви: часник пропустити через прес і змішати з січеною зеленню.