Чанахі в горщику
Кількість порцій - 4
Час приготування - 1 г 30 хв

Чанахі в горщику

Пропонуємо приготувати "чанахі". Овочеву суміш будемо готувати в горщиках. Для запіканки прийнято використовувати баранину, але можна замінити іншим видом м'яса, наприклад, яловичиною (ми ж хочемо, низькокалорійну страву). Вважається, що їжа приготована в горщиках більш соковита і ароматна. А щоб верхній шар не підгорів, краще посипати "верхівку" цибулею (при готуванні вона дає сік). Використовувати горщики в кулінарії зручно: викласти інгредієнти і поставити готуватися в духовку. Під час запікання можна приготувати соус, і встигнути зайнятися сервіровкою столу. Подавати грузинську страву слід саме з соусом і зеленню.

Інгредієнти

  • Картопля - 7 шт.
  • Цибуля - 2 шт.
  • М'ясо - 600 г.
  • Квасоля (консервована) - 400 г.
  • Часник - 8 зубчиків
  • Морква - 2 шт.
  • Приправа (хмелі-сунелі) - за смаком
  • Лавровий лист - 4 шт.
  • Перець (чорний і духмяний) - за смаком
  • Сіль - за смаком
  • Зелень - пучок

Етапи приготування

  • 01

    М'ясо нарізати на середні шматочки. Умочити в суміш із перцю і солі. Обсмажити в сковороді.

  • 02

    Очищену цибулю нарізати півкільцями. Викласти в горщики готове м'ясо, а зверху посипати цибулею. Потім зробити шар з квасолі у власному соку.

  • 03

    Після квасолі послідує морква, нарізана брусками. Зверху покласти лавровий лист.

  • 04

    Картоплю очистити. Крупно нарізати. Посипати сіллю і спеціями (хмелі-сунелі). Перемішати і викласти в горщик.

  • 05

    Залити інгредієнти водою, покриваючи їх повністю. Додати горошину чорного і духмяного перцю.

  • 06

    Прогріти духовку до 200ºС. Поставити горщики і готувати 60 хвилин. За цей час підготувати заправу для страви: часник пропустити через прес і змішати з січеною зеленню.