Чеський пивний суп
Кількість порцій - 4
Час приготування - 15 хв

Чеський пивний суп

Чим славиться Чехія? Ну звичайно ж якісним пивом. Всім любителям цього популярного напою пропонуємо приготувати традиційну першу страву чеської кухні – пивний суп. Виявляється, пиво можна не тільки пити, але і їсти. Як Ви вже, напевно, зрозуміли, пиво використовується в якості рідкої основи супу нарівні з бульйоном. Цікаве поєднання смаків і дивовижна рецептура. Такий супчик дуже поживний, ситний і, як не дивно, корисний, адже недарма чеські лікарі прописували хворим обов'язково включити в свій раціон саме пивний суп. І наостанок маленький секрет: проваріть суп більше півгодини, і пивна гіркота зникне, а алкоголь випарується.

Інгредієнти

  • Світле пиво - 400 мл.
  • Яловичий бульйон - 400 мл.
  • Сметана - 200 мл.
  • Яєчний жовток - 4 шт.
  • Вершкове масло - 1 ст. л.
  • Хлібні сухарики - 100 г.
  • Cіль - за смаком
  • Чорний мелений перець - за смаком
  • Петрушка - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Налити в каструлю яловичий бульйон і пиво. Поставити її на вогонь і довести до кипіння.

  • 02

    Яєчні жовтки відокремити від білків. Змішати в однорідну масу сметану, вершкове масло і яєчні жовтки. Після чого додати цю суміш у каструлю з бульйоном і пивом.

  • 03

    Петрушку промити і дрібно порізати.

  • 04

    Коли суп закипить, посолити і поперчити за смаком.

  • 05

    Подавати суп, заливши ним сухарики в тарілці і прикрасивши петрушкою.