Курка в сирній скоринці з картоплею та грибами
Кількість порцій - 3
Час приготування - 55 хв

Курка в сирній скоринці з картоплею та грибами

Ця страва - чудове втілення ситної і смачної вечері. Так, вона досить калорійна через картоплю і майонез, але можна ж себе іноді і побалувати такими стравами. Тим більше, що завдяки курці все разом виходить не таким вже жирним. Зате яка тут заправка! Ароматний часник і ніжний твердий сир відмінно доповнюють всю страву і роблять її такою м'якою і соковитою. Не дивлячись на те, що в цій страві досить банальні інгредієнти, в результаті виходить чудова вечеря, яка підніме всій вашій родині настрій і при цьому зарядить енергією. Смачно, швидко і ароматно! Радимо не чекати, а приступити до готування вечері, зробивши нашу страву.

Інгредієнти

  • Курка - 600 г.
  • Майонез - 30 г.
  • Часник - 2 зуб.
  • Перець чорний мелений - 5 г.
  • Сир - 40 г.
  • Мед - 10 г.
  • Картопля - 600 г.
  • Лимон - 50 г.
  • Сіль - за смаком
  • Печериці - 200 г.

Етапи приготування

  • 01

    Часник очистити від лушпиння і подрібнити. Сир натерти на крупній тертці. Змішати майонез, часник, сир (1/3), мед, лимонний сік, сіль, перець.

  • 02

    Картоплю помити, очистити і нарізати тонкими скибочками. Натерти соусом картоплю і курку. Гриби помити і тонко нарізати. Духовку розігріти до 180°C.

  • 03

    Викласти у форму для запікання картоплю, потім гриби і курку. Зверху посипати сиром. Поставити форму в духовку і запікати близько 45 хвилин.