Курячі фрикадельки з сиром в томатному соусі
Кількість порцій - 4
Час приготування - 1 г 20 хв

Курячі фрикадельки з сиром в томатному соусі

Останнім часом все більша кількість людей переходять на куряче м'ясо. Це не просто так, адже давно відомо, що воно не жирне, що не віжкладається на вашому тілі, а навпаки, збагачує організм білком, який дуже важливий для нас. Не дарма багато спортсменів їдять саме курку на вечерю, тому що вона - досить дієтичний продукт. Такі фрикадельки можна запросто робити як до звичайного вечері в колі сім'ї, так і подавати гостям. Тому що виглядають вони дуже апетитно, їх відразу хочеться з'їсти. Незвичайний спосіб приготування (спочатку запекти, а потім стушкувати) надає особливий смак цій страві так що ви будете в захваті від неї, та й ваші рідні теж.

Інгредієнти

  • Куряча грудинка - 450 г.
  • Томатна паста - 950 г.
  • Яйце - 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста - 1 шт.
  • Сир Моцарела - 110 г.
  • Cир Пармезан - 30 г.
  • Часник - 4 зубчика
  • Панірувальні сухарі - 180 г.
  • Петрушка - 30 г.
  • Сіль - за смаком
  • Чорний мелений перець - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Курячу грудинку перекрутити на м'ясорубці в фарш.

  • 02

    Цибулю очистити і дрібно нарізати.

  • 03

    Пармезан і моцарелу окремо один від одного натерти на тертці.

  • 04

    Фарш викласти в миску і додати до нього цибулю, яйце, дрібно нарізану петрушку, тертий Пармезан, часник, який вичавити через прес, а також третину панірувальних сухарів.

  • 05

    Зверху фарш посолити і поперчити за смаком і гарненько все перемішати.

  • 06

    Решту сухарів викласти в широку тарілку або на дошку. З фаршевої маси зліпити невеликі кульки і обваляти їх у сухарях.

  • 07

    Потім викласти їх на деко, яке слід прокласти папером для випікання.

  • 08

    Деко поставити в розігріту до 190°С духовку і випікати приблизно 30 хвилин.

  • 09

    На маленькому вогні у великій каструлі довести  до кипіння томатну пасту.

  • 10

    Далі викласти туди запечені м'ясні кульки і залишити тушкувати під кришкою хвилин на 30.

  • 11

    Готову страву подавати присипавши зверху Моцарелою.