Останнім часом все більша кількість людей переходять на куряче м'ясо. Це не просто так, адже давно відомо, що воно не жирне, що не віжкладається на вашому тілі, а навпаки, збагачує організм білком, який дуже важливий для нас. Не дарма багато спортсменів їдять саме курку на вечерю, тому що вона - досить дієтичний продукт. Такі фрикадельки можна запросто робити як до звичайного вечері в колі сім'ї, так і подавати гостям. Тому що виглядають вони дуже апетитно, їх відразу хочеться з'їсти. Незвичайний спосіб приготування (спочатку запекти, а потім стушкувати) надає особливий смак цій страві так що ви будете в захваті від неї, та й ваші рідні теж.
Курячу грудинку перекрутити на м'ясорубці в фарш.
Цибулю очистити і дрібно нарізати.
Пармезан і моцарелу окремо один від одного натерти на тертці.
Фарш викласти в миску і додати до нього цибулю, яйце, дрібно нарізану петрушку, тертий Пармезан, часник, який вичавити через прес, а також третину панірувальних сухарів.
Зверху фарш посолити і поперчити за смаком і гарненько все перемішати.
Решту сухарів викласти в широку тарілку або на дошку. З фаршевої маси зліпити невеликі кульки і обваляти їх у сухарях.
Потім викласти їх на деко, яке слід прокласти папером для випікання.
Деко поставити в розігріту до 190°С духовку і випікати приблизно 30 хвилин.
На маленькому вогні у великій каструлі довести до кипіння томатну пасту.
Далі викласти туди запечені м'ясні кульки і залишити тушкувати під кришкою хвилин на 30.
Готову страву подавати присипавши зверху Моцарелою.