Курка з брюссельською капустою
Кількість порцій - 4
Час приготування - 30 хв

Курка з брюссельською капустою

Пропонуємо вашій увазі рецепт дуже прекрасної страви. Вона сьогодні може скласти вам чудову компанію в обід або навіть на вечерю. Страва дійсно заслуговує великої уваги, так як вона і дієтична, і неймовірно смачна, і досить ситна в той же час. Куряче мясо дійсно дуже добре поєднується з брюссельською капустою. У рецепті присутній яблучний сидр, який надає деякої пікантності і кислинки страві. Аромат такої смачної страви заполонить всю вашу кухню. Курка з брюссельською капустою подається в якості самостійної страви. Перед подачею страву потрібно прикрасити зеленню і помідорами. Приємного апетиту!

Інгредієнти

  • Куряча грудинка - 4 шт.
  • Оливкова олія - 2 ст. л.
  • Курячий бульйон - 200 мл.
  • Яблучний сидр - 50 мл.
  • Гірчиця - 2 ст. л.
  • Вершкове масло - 2 ст. л.
  • Брюссельска капуста - 400 г.
  • Петрушка - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Курячі грудки посолити, поперчити, підсмажити на добре розігрітій оливковій олії протягом 3-4 хвилин. Запекти м'ясо в духовці, розігрітій до 200°C протягом 10 хвилин.

  • 02

    У каструлю влити 150 мл. бульйону і сидр, довести до кипіння, зменшити температуру і проварити 4 хвилини.

  • 03

    До отриманого соусу додати гірчицю, 1 ст. ложку вершкового масла і нарізану петрушку.

  • 04

    На сковорідці розігріти 1 ст. ложку вершкового масла і столову ложку оливкової олії. Обсмажити брюссельську капусту. Посолити і поперчити за смаком. Долити бульйон, що залишився, накрити кришкою і варити 5 хвилин.

  • 05

    Готову запечену курку подавати з соусом і брюссельською капустою.