Лазанья з габузом
Кількість порцій - 3
Час приготування - 1 г

Лазанья з габузом

Коли настає гаряча пора гарбуза, всі одразу починають шукати хороші і оригінальні рецепти, в яких можна його використовувати. Якщо ви шанувальник цікавих страв, тоді вам стане в нагоді рецепт лазаньї з гарбузом. По-перше, він досить простий, і підійде навіть для тих, хто ще ніколи не не пробував готувати лазанью. По-друге, як відомо, гарбуз містить безліч корисних речовин, деякі навіть не знайдеш у будь-якому іншому продукті, тому потрібно його їсти, поки є можливість. Ви можете подавати лазанью навіть як самостійну страву, оскільки вона виходить досить ситною. А можна зробити легкий соус чи заправку на ваш смак.

Інгредієнти

  • Гарбуз - 300 г.
  • Листи готової лазаньї - 10 шт.
  • Волоські горіхи - 50 г.
  • Твердий сир - за смаком
  • Борошно - 30 г.
  • Вершкове масло - 20 г.
  • Молоко - 400 г.
  • Мускатний горіх - 5 г.
  • Чорний мелений перець - за смаком
  • Сіль - за смаком
  • Олія - 35 г.

Етапи приготування

  • 01

    Почистити гарбуз від шкірки, натерти на великій тертці. Потім приготувати соус бешамель: розтопити вершкове масло, обсмажити на ньому борошно до золотистого кольору. Залити гаряче молоко та добре розмішати. Потім додати перець, мускатний горіх та сіль. Дати покипіти 5 хвилин.

  • 02

    Пластини лазаньї опустити в киплячу підсолену воду на 3-4 хвилини. Щоб пластинки не склеїлися, додати пару столових ложок олії. Залити соус у форму, покласти лист лазаньї, на неї тертий шар гарбуза, порізані великими шматками волоські горіхи, полити знову соусом та посипати тертим твердим сиром.

  • 03

    В цій послідовності викласти всі листи лазаньї та гарбуз. Верхній шар рясно посипати нарізаними горіхами та тертим твердим сиром. Запікати у духовці хвилин 25 при температурі 170°С.