Тріска в томатному соусі з чорносливом і розмарином
Кількість порцій - 4
Час приготування - 25 хв

Тріска в томатному соусі з чорносливом і розмарином

Незважаючи на те, що атлантична тріска – дієтична і низькокалорійна рибка, пропонована страва виходить досить-таки ситною і поживною. Корисність тріски не викликає сумнівів. Вона як основний інгредієнт страви практично не поступається м'ясу за вмістом білка. До того ж, філе цієї риби благотворно впливає на роботу шлунково-кишкового тракту і допомагає здоров'ю серця. Тушкування тріски в томатному соусі надає ніжний, делікатний смак і робить її соковитою. А в поєднанні з чорносливом і ароматною пряністю розмарином страва набуває вишуканість і неповторність. Не страва, а суцільне гастрономічне задоволення для Ваших смакових рецепторів. Спробуйте цю смакоту і переконайтеся в цьому самі.

Інгредієнти

  • Олія оливкова - 20 мл
  • Цибуля ріпчаста - 80 г
  • Оцет - 20 мл
  • Помідори консервовані - 1,5 кг
  • Вода - 200 мл
  • Тріска - 2,3 кг
  • Сіль - за смаком
  • Перець чорний - за смаком
  • Чорнослив - 350 г
  • Розмарин - 20 г

Етапи приготування

  • 01

    Цибулю очистити від лушпиння і нарізати кільцями або півкільцями. У блендері подрібнити консервовані помідори до консистенції пюре. Рибу нарізати не надто великими шматочками.

  • 02

    Чорнослив розрізати на 3 частини кожен. Розігріти в сковороді оливкову олію. Обсмажити в сковороді цибулю до золотисто-прозорого стану (близько 6-7 хвилин). Додати оцет і готувати близько 30 секунд. Рибу помити, відділити м'якоть від кісток.

  • 03

    Додати до цибулі томатне пюре і воду. Довести суміш до кипіння і додати рибу. Тушкувати близько 15 хвилин до готовності.