Кавові маффіни з корицею
Кількість порцій - 6
Час приготування - 40 хв

Кавові маффіни з корицею

Перед вами просто десерт мрії для кавоманів - кавові мафіни з корицею. Особливо якщо їх вживати з кавою ... Тоді ви отримаєте просто море кавової насолоди. У рецепті пропонується полити готові мафіни шоколадом, але, щоб спростити процес приготування можете дрібно порізати шоколад (але не в блендері і не на тертці) і додати в тісто. Таким чином у кексі будуть шматочки шоколаду, які тануть (звісно, якщо кекси подавати теплими). А зверху тоді досить присипати цукровою пудрою. В якості додаткової начинки можна додати будь-які горіхи (особливо волоські) і сухофрукти (прекрасно підійде дрібно нарізаний чорнослив).

Інгредієнти

  • Борошно пшеничне - 400 г.
  • Цукор - 200 г.
  • Розпушувач - 10 г.
  • Кориця мелена - 5 г.
  • Кава розчинна - 15 г.
  • Сіль - 2 г.
  • Молоко - 200 мл.
  • Яйце куряче - 1 шт.
  • Масло вершкове - 100 г.
  • Ваніль - 5 г.
  • Шоколад - 100 г.

Етапи приготування

  • 01

    Змішати просіяне борошно з цукром, кавою, сіллю, ваніллю і корицею. Окремо збити яйця з розм'якшеним вершковим маслом. Додати в масляну суміш молоко і ще раз збити.

  • 02

    У суху суміш, збиваючи міксером, додавати молочну. Духовку розігріти до 190°C. Формочки для маффінів на 2/3 наповнити тістом. Поставити в духовку і випікати близько 20-25 хвилин. Готові маффіни полити розтопленим шоколадом.