Журавлинний мус
Кількість порцій - 4
Час приготування - 50 хв

Журавлинний мус

Пропонуємо вам сьогодні приготувати прекрасний і легкий десерт. Журавлинний мус сьогодні порадує вас своєю легкістю і витонченістю. Муси дуже низькокалорійні десерти, тому дуже корисні для людей, які дотримуються дієти і бережуть фігуру. Крім того, основний інгредієнт нашого десерту - журавлина, неймовірно корисна ягода. У цих ягодах міститься безліч мікроелементів, вітамінів, мінеральних речовин, які дуже добре впливають на всі органи організму. Але в першу чергу слід відзначити корисність журавлини для вагітних. Вона значно знижує набряки і варикозне розширення вен, а також є природним антисептиком. А при застуді та грипі такий десерт є просто незамінним.

Інгредієнти

  • Журавлина - 150 г.
  • Цукор - 120 г.
  • Манна крупа - 50 г.
  • Молоко - 320 мл.
  • Вода - 400 мл.

Етапи приготування

  • 01

    Журавлину викласти в невелику миску і розім'яти її товкачем до однорідності.

  • 02

    Протерти пюре з журавлини через дрібний друшляк або через складену марлю, щоб віджати сік.

  • 03

    Выджимки покласти в каструлю і залити 400 мл. води. Довести до кипіння, варити 5 хвилин.

  • 04

    Зняти відвар із вогню і процідити. Віджимки викинути.

  • 05

    Відвар повернути в каструлю, додати цукор, добре перемішати і довести відвар до кипіння.

  • 06

    Потім всипати, постійно помішуючи, тонкою цівкою манну крупу. І варити близько 6 хвилин, періодично помішуючи.

  • 07

    Зняти з вогню і остудити до теплого стану, додати віджатий журавлинний сік.

  • 08

    Міксером добре збити, до моменту, коли маса значно побіліє, і збільшиться в об'ємі в 2 рази. Потім поставити в холодильник на ніч.

  • 09

    Наступного дня викласти мус в келихи і залити холодним молоком.