Пропонуємо вам сьогодні приготувати прекрасний і легкий десерт. Журавлинний мус сьогодні порадує вас своєю легкістю і витонченістю. Муси дуже низькокалорійні десерти, тому дуже корисні для людей, які дотримуються дієти і бережуть фігуру. Крім того, основний інгредієнт нашого десерту - журавлина, неймовірно корисна ягода. У цих ягодах міститься безліч мікроелементів, вітамінів, мінеральних речовин, які дуже добре впливають на всі органи організму. Але в першу чергу слід відзначити корисність журавлини для вагітних. Вона значно знижує набряки і варикозне розширення вен, а також є природним антисептиком. А при застуді та грипі такий десерт є просто незамінним.
Журавлину викласти в невелику миску і розім'яти її товкачем до однорідності.
Протерти пюре з журавлини через дрібний друшляк або через складену марлю, щоб віджати сік.
Выджимки покласти в каструлю і залити 400 мл. води. Довести до кипіння, варити 5 хвилин.
Зняти відвар із вогню і процідити. Віджимки викинути.
Відвар повернути в каструлю, додати цукор, добре перемішати і довести відвар до кипіння.
Потім всипати, постійно помішуючи, тонкою цівкою манну крупу. І варити близько 6 хвилин, періодично помішуючи.
Зняти з вогню і остудити до теплого стану, додати віджатий журавлинний сік.
Міксером добре збити, до моменту, коли маса значно побіліє, і збільшиться в об'ємі в 2 рази. Потім поставити в холодильник на ніч.
Наступного дня викласти мус в келихи і залити холодним молоком.