Кекси з вишнею і ваніллю - смачна, ніжна, повітряна випічка з ванільним ароматом і вишневою кислинкою, солодке частування для домашнього чаювання. Процес приготування не викличе утруднень навіть у кулінара-початківця. Все просто, зрозуміло і швидко, а результат не засмутить. Приготувавши кекси з вишнею і ваніллю в перший раз, будете повертатися до цього рецепту не один раз. Порада: в залежності від пори року можна використовувати вишню свіжу, консервовану або заморожену.
Лимон промити і акуратно зняти з нього цедру.
Змішати в мисці борошно, цукор, ванільний цукор, розпушувач і цедру лимона. Ретельно перемішати.
Лимон, розрізати навпіл і видавити з нього сік.
Вершкове масло розтопити на сковороді.
У другій мисці збити яйця, сметану, розтоплене вершкове масло і лимонний сік.
Потім обидві суміші з'єднати в одну і ретельно перемішати до однорідного стану.
Консервовану вишню викласти на дрібне сито і дати стекти соку. Далі підмішати вишню до тіста.
Соняшниковою олією змастити форму для випікання кексів і розподілити тісто по формах.
Форми викласти на деко і відправити їх випікатися в духовці при температурі 200°С приблизно хвилин 20.
Після чого вийняти деко з духовки, вийняти кекси з форм і остудити.