Кекси з вишнею і ваніллю
Кількість порцій - 12
Час приготування - 40 хв

Кекси з вишнею і ваніллю

Кекси з вишнею і ваніллю - смачна, ніжна, повітряна випічка з ванільним ароматом і вишневою кислинкою, солодке частування для домашнього чаювання. Процес приготування не викличе утруднень навіть у кулінара-початківця. Все просто, зрозуміло і швидко, а результат не засмутить. Приготувавши кекси з вишнею і ваніллю в перший раз, будете повертатися до цього рецепту не один раз. Порада: в залежності від пори року можна використовувати вишню свіжу, консервовану або заморожену.

Інгредієнти

  • Борошно - 300 г.
  • Сметана - 200 г.
  • Яйця - 2 шт.
  • Вершкове масло - 100 г.
  • Цукор - 140 г.
  • Консервована вишня - 100 г.
  • Ванільний цукор - 10 г.
  • Розпушувач - 2 ч. л.
  • Лимонний сік - 0,5 ч. л.
  • Цедра лимона - за смаком
  • Сіль - за смаком
  • Соняшникова олія - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Лимон промити і акуратно зняти з нього цедру.

  • 02

    Змішати в мисці борошно, цукор, ванільний цукор, розпушувач і цедру лимона. Ретельно перемішати.

  • 03

    Лимон, розрізати навпіл і видавити з нього сік.

  • 04

    Вершкове масло розтопити на сковороді.

  • 05

    У другій мисці збити яйця, сметану, розтоплене вершкове масло і лимонний сік.

  • 06

    Потім обидві суміші з'єднати в одну і ретельно перемішати до однорідного стану.

  • 07

    Консервовану вишню викласти на дрібне сито і дати стекти соку. Далі підмішати вишню до тіста.

  • 08

    Соняшниковою олією змастити форму для випікання кексів і розподілити тісто по формах.

  • 09

    Форми викласти на деко і відправити їх випікатися в духовці при температурі 200°С приблизно хвилин 20.

  • 10

    Після чого вийняти деко з духовки, вийняти кекси з форм і остудити.