Кожен їв пельмені по-домашньому та магазинні. Справа в тому, що і магазинні пельмені і домашні володіють деякими перевагами. Магазинні дуже хороші тим, що їх можна купити в магазині або навіть не виходячи з дому замовити доставку. 10 хвилин і наліплені пельмені у вас вдома. Ще 10 хвилин і вони лежать гарячі в мисці на столі. Ще 10 хвилин і ви ситі лежите на дивані вдома і ні про що не жалкуєте. Хороша перспектива. Але згадайте, як колись всією сім'єю на затишній маленькій кухні ви ліпили пельмені з мамою, бабцями... Було якось по-домашньому затишно і тепло, навіть у найлютіші морози, а потім наївшись їх, також всією сім'єю про щось неспішно базікали... По-моєму, гідність пельменів, зроблених своїми руками очевидна!
Спочатку потрібно просіяти муку. Потім викласти її гіркою та зробити заглиблення посередині. Вкинути в нього яйце, одну столову ложку води та посолити. Тісто добре вимісити, при цьому додавати трішки води. Накрити його вологим рушником та залишити на 30 хвилин.
В цей час готувати фарш. Для цього порізати дрібно цибулю. Змішати її з фаршем, звичайно ж, посолити та поперчити.
Тісто поділити на дві частини. Зробити з нього ковбаску та порізати її на шматочки. Розкачати качалкою кружечки та покласти на них по одній чайній ложці начинки. З'єднати краї. Взяти пельмень двома руками за краї і з'єднати їх так, щоб вийшло "вушко". Щільно притиснути пальцями, щоб кінці могли склеїтись. Так зліпити всі пельмені.
Закип'ятити води, вкинути туди сіль, перець, лавровий листок та пельмені. Варити протягом 5-7 хвилин.