Хоча мафіни і були спочатку десертом, все ж кулінари завжди вигадують щось нове. Так, мафіни дуже схожі на кекс. Ось тільки кекс почали робити слов'яни дуже давно. І був він схожий на булку хліба. А мафіни - це маленької форми запечені солодощі. У нашому ж рецепті ми трохи відійшли від класичного рецепту маффинів. У цій страві об'єдналися шпинат, печериці та сир. Не дуже-то і схоже на десерт. Та проте виходить чудова смачна і корисна закуска, яка буде незамінна як за звичайною вечерею, так і на будь-якому святі. А тим більше, що їх можна брати з собою на роботу або дітям до школи замість обіду, тому що вони досить поживні та смачні.
Свіжий шпинат проварити в каструлі протягом 3-4 хвилин. Потім відкинути його на друшляк. Нарізати листя на тонкі смужки.
Печериці, нарізані тонкими пластинами, обсмажити на соняшниковій олії.
Яйця збити вінчиком.
Змішати яйця, гриби, шпинат, додати сметану, тертий пармезан. Суміш посолити і поперчити за смаком.
Отриманою яєчною сумішшю наповнити формочки для випікання кексів і відправити в розігріту до 200°C духовку приблизно на 20-30 хвилин.