Яєчні мафіни
Кількість порцій - 10
Час приготування - 40 хв

Яєчні мафіни

Хоча мафіни і були спочатку десертом, все ж кулінари завжди вигадують щось нове. Так, мафіни дуже схожі на кекс. Ось тільки кекс почали робити слов'яни дуже давно. І був він схожий на булку хліба. А мафіни - це маленької форми запечені солодощі. У нашому ж рецепті ми трохи відійшли від класичного рецепту маффинів. У цій страві об'єдналися шпинат, печериці та сир. Не дуже-то і схоже на десерт. Та проте виходить чудова смачна і корисна закуска, яка буде незамінна як за звичайною вечерею, так і на будь-якому святі. А тим більше, що їх можна брати з собою на роботу або дітям до школи замість обіду, тому що вони досить поживні та смачні.

Інгредієнти

  • Яйця - 6 шт.
  • Шпинат - 100 г.
  • Печериці - 100 г.
  • Сметана - 2 ст. л.
  • Тертий пармезан - 100 г.
  • Соняшникова олія - за смаком
  • Сіль - за смаком
  • Перець чорний мелений - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Свіжий шпинат проварити в каструлі протягом 3-4 хвилин. Потім відкинути його на друшляк. Нарізати листя на тонкі смужки.

  • 02

    Печериці, нарізані тонкими пластинами, обсмажити на соняшниковій олії.

  • 03

    Яйця збити вінчиком.

  • 04

    Змішати яйця, гриби, шпинат, додати сметану, тертий пармезан. Суміш посолити і поперчити за смаком.

  • 05

    Отриманою яєчною сумішшю наповнити формочки для випікання кексів і відправити в розігріту до 200°C духовку приблизно на 20-30 хвилин.