Що за смакота, овочевий пиріг з особливостями англійської кухні, звичайно, це ж наш запропонований вам пастуший пиріг. Зрозуміло, що процес поїдання будь-якого пирога завжди приносить максимум задоволення, як від смаку страви, так і від можливості вдосталь насититись нею. В даному пирогові ми маємо поєднання різноманітних овочів у вигляді соковитої моркви, духмяного часнику та смачної смаженої цибулі, які вдало наповнять нашу страву букетом вітамінів та мінералів. А доповнення її ситною картоплею та дивовижно смачними грибами, надасть страві справді осіннього смаку. Картину нашого кулінарного шедевру завершить - фарш, що хоч і наповнить пиріг калоріями, проте більш легкі компоненти компенсують їх. Приготування пастушого пирога допоможе вам порадувати не лише всю сім'ю, а й підняти свій кулінарний рейтинг серед близьких.
Відварити картоплю в підсоленій воді.
На рослинній олії обсмажити моркву і часник. Додати гриби, тушкувати 5 хвилин. Додати фарш (з цибулею), тушкувати, поки фарш не перестане бути рожевим.
На сухій сковороді обсмажити борошно, поки воно не змінить колір.
Додати борошно до фаршу, перемішати, посолити, поперчити, тушкувати ще 5 хвилин.
Приготувати картопляне пюре: додати склянку гарячого молока і вершкове масло. Потім натерти на тертці сир і додати в пюре половину тертого сиру.
У форму викласти фарш. Другим шаром викласти картоплю з сиром. Посипати все тертим сиром.
Випікати в духовці при температурі 180°C градусів близько 15-20 хвилин, або поки не зарум'яниться сир.