Англійський пастуший пиріг
Кількість порцій - 2
Час приготування - 1 г 15 хв

Англійський пастуший пиріг

Що за смакота, овочевий пиріг з особливостями англійської кухні, звичайно, це ж наш запропонований вам пастуший пиріг. Зрозуміло, що процес поїдання будь-якого пирога завжди приносить максимум задоволення, як від смаку страви, так і від можливості вдосталь насититись нею. В даному пирогові ми маємо поєднання різноманітних овочів у вигляді соковитої моркви, духмяного часнику та смачної смаженої цибулі, які вдало наповнять нашу страву букетом вітамінів та мінералів. А доповнення її ситною картоплею та дивовижно смачними грибами, надасть страві справді осіннього смаку. Картину нашого кулінарного шедевру завершить - фарш, що хоч і наповнить пиріг калоріями, проте більш легкі компоненти компенсують їх. Приготування пастушого пирога допоможе вам порадувати не лише всю сім'ю, а й підняти свій кулінарний рейтинг серед близьких.

Інгредієнти

  • Картопля - 5-8 шт.
  • Гриби - 200-400 г.
  • Фарш говяжий - 500 г.
  • Твердий сир - 400 г.
  • Цибуля ріпчата - 1 шт.
  • Морква - 1 шт.
  • Часник - 3 зубчики
  • Борошно - 0.5 ст.
  • Молоко - 1 ст.
  • Вершкове масло (для пюре) - 2-3 ст. л.
  • СІль - За смаком
  • Перець чорний мелений - За смаком

Етапи приготування

  • 01

    Відварити картоплю в підсоленій воді.

  • 02

    На рослинній олії обсмажити моркву і часник. Додати гриби, тушкувати 5 хвилин. Додати фарш (з цибулею), тушкувати, поки фарш не перестане бути рожевим.

  • 03

    На сухій сковороді обсмажити борошно, поки воно не змінить колір.

  • 04

    Додати борошно до фаршу, перемішати, посолити, поперчити, тушкувати ще 5 хвилин.

  • 05

    Приготувати картопляне пюре: додати склянку гарячого молока і вершкове масло. Потім натерти на тертці сир і додати в пюре половину тертого сиру.

  • 06

    У форму викласти фарш. Другим шаром викласти картоплю з сиром. Посипати все тертим сиром.

  • 07

    Випікати в духовці при температурі 180°C градусів близько 15-20 хвилин, або поки не зарум'яниться сир.