Фінські картопляні коржики
Кількість порцій - 8
Час приготування - 30 хв

Фінські картопляні коржики

Фінська кухня це дуже незвичайна і не зовсім поширена кухня. Рецепти фінської кухні відображають старовинний уклад життя народу, тому слід відзначити той факт, що кухня досить поживна і калорійна, так як на території Фінляндії довгі й суворі зими, а організм у таких умовах потребує додаткового підживлення. Тому сьогодні раді представити вам яскраву страву фінської кухні - фінські картопляні коржики. Взагалі, картопля - це типовий продукт для фінської кухні. Картопляні коржики надзвичайно смачні і прості у приготуванні. Все що необхідно для їх випічки, це деко, тридцять хвилин часу і кілька найпростіших інгредієнтів, які завжди знайдуться в будинку.

Інгредієнти

  • Картопляне пюре - 500 г.
  • Розтоплене вершкове масло - 3 ст. л.
  • Сіль - за смаком
  • Цукор - 1 ч. л.
  • Яйця - 1 шт.
  • Розпушувач - 1,5 ч. л.
  • Борошно - 2 ст.

Етапи приготування

  • 01

    Змішати борошно з розпушувачем. Збити яйце, додати сіль, цукор,  олію та картопляне пюре.

  • 02

    Ретельно перемішати, додати борошно.

  • 03

    Замісити тісто, та розділити його на 10 частин.

  • 04

    Розкачати кожну частину в коло, завтовшки 5-10 мм.

  • 05

    Проколоти коржі в декількох місцях і викласти на деко, застелене пергаментом.

  • 06

    Випікати 15-20 хвилин до золотавого кольору при температурі 180°С