Риба з яблуками
Кількість порцій - 6
Час приготування - 30 хв

Риба з яблуками

На перший погляд страва здається дивною, адже не часто можна зустріти поєднання риби (а не м'яса) з фруктами. Але, повірте, це варто спробувати. У даній страві ніжна замаринована у вині і олії (до речі, використовувати краще оливкову, вона додасть більш особливий смак, але можна і рослинну) зі свіжою подрібненою зеленню риба чудово поєднується із запеченими яблуками. Рибу можна брати будь-яких сортів, перевагу краще віддати не надто жирним, а от яблука варто використовувати не дуже тверді і обов'язково кисло-солодкі. При подачі можна полити рибу маринадом, який попередньо проварити, додавши ще трохи вина. Подається страва без гарніру, але, за бажанням, можете подати рибу з рисом.

Інгредієнти

  • Риба - 600 г.
  • Яблука - 400 г.
  • Лимон - 50 г.
  • Вино біле сухе - 20 мл.
  • Олія рослинна - 30 мл.
  • Зелень - 30 г.
  • Сіль - за смаком
  • Перець чорний мелений - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Рибу помити, нарізати на шматки. Зелень помити, просушити і дуже дрібно нарізати (можна подрібнити в блендері). Зі шматочка лимона вичавити сік. Яблука помити, очистити, видалити серцевину і нарізати шматочками. У мисці змішати олію, вино, зелень, сік лимона, сіль і перець.

  • 02

    Рибу замаринувати на 15 хвилин. Духовку розігріти до 180°C. Викласти рибу в форму або на деко, між шматками викласти яблука і полити маринадом. Поставити деко в духовку і запікати близько 20 хвилин.