Чи знаєте ви, що дотримуючись дієти можна дуже смачно харчуватися? З такою стравою це можливо. Та ще й, крім схуднення, ви отримуєте море корисних речовин і вітамінів, адже під час запікання вони зберігаються в більшій кількості, ніж під час обсмажування на сковороді. Риба з хрусткою скоринкою, запечена з м'ятою і трохи солодкими маленькими помідорами чері можна назвати класичною дієтичною стравою. Залежно від виду і жирності риби, в 100 грамах міститься всього від 65 до 90 калорій. За бажанням, подавати рибу можна з гарніром, а саме рисом або запеченими овочами (брокколі, цвітна капуста, морква, молода картопля тощо).
Рибу помити, очистити від луски, розрізати і видалити нутрощі. Помити, просушити паперовим рушником. Помідори помити, половину з них розрізати на половинки. Лимон помити і нарізати скибочками. Духовку розігріти до 200°C.
М'яту помити, просушити і розібрати на листочки. На рибі зробити косі надрізи. Укласти на деко рибу, в надрізи вкласти лимон, зверху листочки м'яти, в середину риби покласти половинки помідорів, сіль і перець. Збризнути рибу оливковою олією і поставити в духовку. Запікати 40 хвилин.