Фруктовий кекс
Кількість порцій - 4
Час приготування - 1 г 45 хв

Фруктовий кекс

Фруктовий кекс. Смакота. Те, що потрібно, коли прийшли неждані гості. Особливість запропонованого десерту в тому, що в якості начинки використовуються не фрукти та ягоди, а цукати і цитрусова цедра. Хрусткі родзинки – класичний інгредієнт для кексів. Однак у поєднанні з меленим мигдалем десерт заграє новими смаковими нотками. Хочете навчитися готувати ці диво-кексики? Все дуже просто. Обдавши родзинки окропом, можете відразу дістати з холодильника масло. Воно повинно підтанути, щоб отримана суміш була однорідною, без грудочок. Збивати тісто найкраще блендером. А випікати можна в порційних формочках або в одній великій формі, після чого нарізати десерт на зручні шматочки.

Інгредієнти

  • Масло вершкове - 3 ст. л.
  • Сіль морська - 2 г.
  • Цукор тростинний - 4 ст. л.
  • Мед - 5 ст. л.
  • Мигдаль - 1,5 ч. л.
  • Яйце куряче - 2 шт.
  • Борошно пшеничне - 6 ст. л.
  • Розпушувач - за смаком
  • Родзинки - 3 ст. л.
  • Цедра лимона - за смаком
  • Цедра апельсина - за смаком
  • Цукати апельсинові - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Замочити родзинки в гарячій воді на 30-60 хвилин.

  • 02

    Масло має бути розм'якшеним, змішати його з сіллю, цукром, медом, і з попередньо меленим мигдалем. Ретельно перемішати до однорідної маси. Збити яйця, ввести їх в суміш.

  • 03

    Просіяти борошно і розпушувач, обережно додавати борошняну суміш в масляну.

  • 04

    Родзинки просушити, обваляти в борошні, додати в тісто. Також додати в тісто цедру і цукати. Змастити форму для випікання маслом, викласти в неї тісто. Поставити в духовку на 5 хвилин при температурі 240ºС, після зменшити до 150ºС, випікати ще 1 годину.