Печеня по-кримськи
Кількість порцій - 2
Час приготування - 40 хв

Печеня по-кримськи

Рецепт печені з бараниною дуже зручний тим, що і готується, і подається вона в горщиках. Головний плюс такого способу приготування в тому, що глиняні стінки горщика нагріваються повільно, але довго тримають температуру, тому вміст горщика має особливий томлений смак. Також краще зберігаються всі корисні речовини і посилюється смак продуктів. Рецепт печені по-кримськи досить незвичайний. У ньому гармонійно поєднуються незвичні для печені продукти: баранина, яблука, родзинки. Фрукти надають печені вишуканий смак і неординарність. Швидко приготована печеня по-кримськи неодмінно створить святкову атмосферу у Вашому домі.

Інгредієнти

  • Яблука - 50 г.
  • Баранина - 150 г.
  • Цибуля ріпчаста - 20 г.
  • Паста томатна - 50 мл.
  • Масло вершкове - 100 г.
  • Картопля - 300 г.
  • Родзинки - 20 г.
  • Сметана - 10 мл.
  • Вино червоне сухе - 5 мл.
  • Борошно пшеничне - 100 г.
  • Яйце куряче - 0,5 шт.
  • Вода - 10 мл.
  • Сіль - 20 г.
  • Олія рослинна - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Нарізати баранину шматочками, натерти сіллю і перцем. Розігріти сковороду, налити рослинну олію, покласти баранину, обсмажити з усіх боків, влити суміш сметани і томатної пасти, тушкувати 8-10 хвилин.

  • 02

    Яблука помити, очистити, нарізати часточками. Змішати в мисці борошно, половину яйця, воду, перемішати, замісити тісто. На сковороді у вершковому маслі обсмажити нарізану картоплю.

  • 03

    Розкласти по горшочках яблука, зверху смажену картоплю, по 2 шматочки м'яса, посипати родзинками, скропити вином, залити зверху соусом, в якому тушкувалась баранина, викласти тісто. Випікати в духовці протягом 8-10 хвилин.