Рецепт печені з бараниною дуже зручний тим, що і готується, і подається вона в горщиках. Головний плюс такого способу приготування в тому, що глиняні стінки горщика нагріваються повільно, але довго тримають температуру, тому вміст горщика має особливий томлений смак. Також краще зберігаються всі корисні речовини і посилюється смак продуктів. Рецепт печені по-кримськи досить незвичайний. У ньому гармонійно поєднуються незвичні для печені продукти: баранина, яблука, родзинки. Фрукти надають печені вишуканий смак і неординарність. Швидко приготована печеня по-кримськи неодмінно створить святкову атмосферу у Вашому домі.
Нарізати баранину шматочками, натерти сіллю і перцем. Розігріти сковороду, налити рослинну олію, покласти баранину, обсмажити з усіх боків, влити суміш сметани і томатної пасти, тушкувати 8-10 хвилин.
Яблука помити, очистити, нарізати часточками. Змішати в мисці борошно, половину яйця, воду, перемішати, замісити тісто. На сковороді у вершковому маслі обсмажити нарізану картоплю.
Розкласти по горшочках яблука, зверху смажену картоплю, по 2 шматочки м'яса, посипати родзинками, скропити вином, залити зверху соусом, в якому тушкувалась баранина, викласти тісто. Випікати в духовці протягом 8-10 хвилин.