Гірчичні стегенця
Кількість порцій - 6
Час приготування - 50 хв

Гірчичні стегенця

У наш час курячі стегенця є дуже шанованою стравою. Їх зручно і готувати і їсти (мало кісток, смачне, ніжне м'ясо). Але просто смаженими стегенцями вже нікого не здивуєш. Гірчичні стегенця - це досить незвичайний і екзотичний варіант. Головну роль в цьому рецепті грає маринад з гірчиці і лимона. Гірчиця надає курячому м'ясу пікантно-гострий смак, а лимонний сік так добре доповнює її, що смак самих курячих стегенець кардинально змінюється. Просочені лимоном, гірчицею і перцем, стегенця виходять неймовірно соковитими, ніжними, але при цьому абсолютно не жирними. На гарнір до таких пікантних ніжок краще запропонувати картоплю або рис, а також легкий салат або овочеву нарізку.

Інгредієнти

  • Стегенце куряче - 6 шт.
  • Цибуля ріпчаста - 6 шт.
  • Гірчиця - 200 г.
  • Сіль - 1/3 ч. л.
  • Перець духмяний мелений - 1 щіпка
  • Сік лимонний - 4 ст. л.
  • Олія соняшникова - 2 ст. л.
  • Базилік - 1 пучок
  • Петрушка - 3 пучка
  • Часник - 3 зубчики

Етапи приготування

  • 01

    Порізати стегенце. Змастити гірчицею, полити лимонним соком, додати перці і перемішати.

  • 02

    Накрити тарілкою і поставити зверху невеликий тягар. Дати промаринуватися 4 години.

  • 03

    Викласти в сковороду шар цибулі, зверху шматки курки, потім шар цибулі. Смажити на олії 45 хвилин. При подачі на стіл посипати січеною зеленню з часником.