Яловичий стейк з вершково-грибним соусом
Кількість порцій - 1
Час приготування - 20 хв

Яловичий стейк з вершково-грибним соусом

Здається, немає межі для польоту фантазії в приготуванні м'ясних страв. Крім того, що з нього виходять дуже смачні і воістину стильні страви, вони ще й дуже вигідні. Адже м'яса не потрібно дуже багато, аби наїстися. Наприклад, яловичий стейк з вершково-грибним соусом полонить шлунок і серце будь-якого гурмана. Ця страва дуже незвичайна завдяки додаванню в неї кисло-солодкого вустерширського соусу. Лимонний сік разом з гірчицею додадуть стейку пікантності, а часник стане відмінним афродизіаком. Саме тому страву можна сміливо готувати для романтичної вечері. Нотки коньяку зроблять смак незвичайним, запаморочливим у всіх сенсах цього слова. Приємного!

Інгредієнти

  • Філе яловиче - 500 г.
  • Соус вустерширський - 100 г.
  • Лук-шалот - 1 ч. л.
  • Часник - 1 зубчик
  • Гриби свіжі - 150 г.
  • Сік лимонний - 1 ст. л.
  • Гірчиця - 1 ч. л.
  • Вершки 40% - 200 мл.
  • Лук ріпчастий - 1 ст. л.
  • Коньяк - 100 г.
  • Чебрець свіжий - 1 ч. л.
  • Петрушка - 1 ч. л.
  • Сіль - за смаком
  • Перець - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Розігріти столову ложку вершкового масла в сковороді на середній температурі. Додати стейк з невеликою кількістю солі і перцю і смажити по 2 хвилини з кожного боку. Покласти на тарілку і поставити в морозильну камеру на 5 хвилин.

  • 02

    Знову розігріти вершкове масло в сковороді, додати вустерширський соус, подрібнену цибулю-шалот, часник і гриби. Пасерувати 2 хвилини, приправивши лимонним соком, сіллю і перцем. Додати стейк, чебрець, петрушку і гірчицю. Просмажити м'ясо до такої міри, як подобається.

  • 03

    Додати жирні вершки і розкришений зубчик часнику. Нахилити трохи сковороду і вилити коньяк до м'яса. Збільшити вогонь і дати йому зловити пари коньяку - через деякий час зняти з вогню.

  • 04

    Покласти стейк на тарілку поливши соусом з грибами.