Здається, немає межі для польоту фантазії в приготуванні м'ясних страв. Крім того, що з нього виходять дуже смачні і воістину стильні страви, вони ще й дуже вигідні. Адже м'яса не потрібно дуже багато, аби наїстися. Наприклад, яловичий стейк з вершково-грибним соусом полонить шлунок і серце будь-якого гурмана. Ця страва дуже незвичайна завдяки додаванню в неї кисло-солодкого вустерширського соусу. Лимонний сік разом з гірчицею додадуть стейку пікантності, а часник стане відмінним афродизіаком. Саме тому страву можна сміливо готувати для романтичної вечері. Нотки коньяку зроблять смак незвичайним, запаморочливим у всіх сенсах цього слова. Приємного!
Розігріти столову ложку вершкового масла в сковороді на середній температурі. Додати стейк з невеликою кількістю солі і перцю і смажити по 2 хвилини з кожного боку. Покласти на тарілку і поставити в морозильну камеру на 5 хвилин.
Знову розігріти вершкове масло в сковороді, додати вустерширський соус, подрібнену цибулю-шалот, часник і гриби. Пасерувати 2 хвилини, приправивши лимонним соком, сіллю і перцем. Додати стейк, чебрець, петрушку і гірчицю. Просмажити м'ясо до такої міри, як подобається.
Додати жирні вершки і розкришений зубчик часнику. Нахилити трохи сковороду і вилити коньяк до м'яса. Збільшити вогонь і дати йому зловити пари коньяку - через деякий час зняти з вогню.
Покласти стейк на тарілку поливши соусом з грибами.