Виноградний пиріг з ванільною глазур'ю
Кількість порцій - 6
Час приготування - 1 г 15 хв

Виноградний пиріг з ванільною глазур'ю

Виноград - ягода дуже смачна і, можна сказати, багатогранна. Які тільки страви з ним не готують - ним наповнюють десерти, додають у м'ясні страви, в салати. Наприклад, виноградний пиріг з ванільною глазур'ю. Цей десерт і десертом важко назвати, так і напрошується слово «казка». Завдяки молоку і оливковій олії тісто виходить ніжним і повітряним, воно ніби катає вас по білих хмарах. А цедра з лимона і апельсина додасть смаку вишуканості і пікантності. Мускатне вино сп'янить ваші думки, а ваніль наситить будинок блаженним ароматом. Спробуйте цей пиріг і він стане одним із ваших улюблених десертів!

Інгредієнти

  • Борошно - 200 г.
  • Розпушувач - 10 г.
  • Сіль - 10 г.
  • Сода - 3 г.
  • Цукор - 170 г.
  • Масло вершкове - 85 г.
  • Оливкова олія - 54 г.
  • Яйця - 2 шт.
  • Терта цедра апельсина - 10 г.
  • Терта цедра лимона - 10 г.
  • Ванільний екстракт - 10 г.
  • Мускатне вино - 250 г.
  • Виноград без кісточок - 375 г.
  • Цукрова пудра - 80 г.
  • Молоко - 40 г.
  • Насіння ванільного стручка - 3 г.

Етапи приготування

  • 01

    Увімкнути розігріватися духовку на 200°C. Покласти до чаші міксера розм'якшене вершкове масло з цукром та оливковою олією. Збити все до пухкого стану.

  • 02

    Додати яйця, цедру лимона та апельсина і ванільний екстракт. Продовжити збивати, довести до однорідного стану.

  • 03

    Змішати і просіяти борошно, сіль, соду, розпушувач.

  • 04

    По черзі, поступово додати у тісто борошно, сіль, соду, розпушувач та вино. Щоразу ретельно все перемішувати до однорідного стану.

  • 05

    Форму для випікання змастити маслом. Викласти тісто до форми.

  • 06

    Зверху розкласти виноград і одразу поставити пиріг у розігріту духовку.

  • 07

    Випікати пиріг 35-40 хвилин при 200°C. Готовий пиріг дістати з духовки та дати йому охолонути перші 15 хвилин у формі.

  • 08

    Приготувати ванільну глазур. Для цього звільнити насіння з ванільного стручка. Саме вони будуть служити прикрасою даного пирога. Таким чином, для глазурі змішати разом цукрову пудру, молоко та насіння ванілі. За бажанням покрити пиріг, що повністю охолонув.