Морозиво із зеленого чаю
Кількість порцій - 4
Час приготування - 30 хв

Морозиво із зеленого чаю

Прочитавши назву рецепту, ви звичайно ж здивуєтесь такому відвертому витвору кулінарії, але у японців таке морозиво не є дивиною, та і в нас останнім часом воно стало більш популярним. Ви подивіться скільки цікавих та колоритних компонентів воно поєднало в собі. Тут присутній і терпкий, але водночас легкий смак зеленого чаю, як основного складового інгредієнта, так і невелика кількість вітамінного лимону з його дивовижно кислим смаком. А в доповнення до нашого шедевру збиті білосніжні, ніби хмаринки, вершки, які наповнять наш зелений оазис відтінком прохолоди. Таким морозивом не можливо не насолоджуватись в спекотний літній день, коли просто вмираєш від спраги, а скляночка морозива є просто неперевершеною насолодою.

Інгредієнти

  • Яйця - 6 шт.
  • Цукрова пудра - 100 г
  • Зелений чай - 20 г
  • Соєвий соус - 5 мл
  • Вершки 30-33% - 200 мл
  • Лимон - 20 г
  • Вода - 70 мл

Етапи приготування

  • 01

    Взяти сирі яйця, охолодити, відокремити білки від жовтків.

  • 02

    Білки збити з половиною цукрової пудри до щільної піни.

  • 03

    Чай заварити в 1/3 склянки окропу, дати настоятися 10 хвилин.

  • 04

    Жовтки змішати з соєвим соусом, чаєм і лимонним соком (1 ч. л.).

  • 05

    Всипати решту пудри і збивати на водяній бані до міцної піни.

  • 06

    Збити вершки до щільної піни. З'єднати всі інгредієнти, обережно перемішуючи.

  • 07

    Викласти у форму для морозива або у пластмасовий лоток і покласти в морозильник для заморожування мінімум на 2 години.