Прочитавши назву рецепту, ви звичайно ж здивуєтесь такому відвертому витвору кулінарії, але у японців таке морозиво не є дивиною, та і в нас останнім часом воно стало більш популярним. Ви подивіться скільки цікавих та колоритних компонентів воно поєднало в собі. Тут присутній і терпкий, але водночас легкий смак зеленого чаю, як основного складового інгредієнта, так і невелика кількість вітамінного лимону з його дивовижно кислим смаком. А в доповнення до нашого шедевру збиті білосніжні, ніби хмаринки, вершки, які наповнять наш зелений оазис відтінком прохолоди. Таким морозивом не можливо не насолоджуватись в спекотний літній день, коли просто вмираєш від спраги, а скляночка морозива є просто неперевершеною насолодою.
Взяти сирі яйця, охолодити, відокремити білки від жовтків.
Білки збити з половиною цукрової пудри до щільної піни.
Чай заварити в 1/3 склянки окропу, дати настоятися 10 хвилин.
Жовтки змішати з соєвим соусом, чаєм і лимонним соком (1 ч. л.).
Всипати решту пудри і збивати на водяній бані до міцної піни.
Збити вершки до щільної піни. З'єднати всі інгредієнти, обережно перемішуючи.
Викласти у форму для морозива або у пластмасовий лоток і покласти в морозильник для заморожування мінімум на 2 години.