Халва домашня по-вірменськи
Кількість порцій - 4
Час приготування - 30 хв

Халва домашня по-вірменськи

Ви теж любите халву? Тепер готуйте улюблені ласощі вдома. Рецепт неймовірно простий. Однак будьте уважні: борошно має властивість швидко згоряти. Додаючи в борошно цукровий сироп, помішуйте отриману масу до зникнення грудочок. Не бійтеся експериментувати, додайте на сковороду в суміш шматочки горішків (арахіс або волоські) і трохи меду. Або масу, що охолола, викласти на харчову плівку, розрівняти, щоб вийшов прямокутник, розкласти шматочки горіхів по всій поверхні і згорнути халву в рулет. Півгодини і на Вашому столі смачна халва по-вірменськи. Справжнє свято для ласунів. Зберігатися така халва може два дні при кімнатній температурі.

Інгредієнти

  • Борошно пшеничне - 1 кг.
  • Масло вершкове - 200 г.
  • Цукор - 100 г.
  • Вода - 50 г.

Етапи приготування

  • 01

    Борошно висипати на сковороду, додати заздалегідь розтоплене вершкове масло.

  • 02

    Поставити на вогонь, змішувати поки маса не стане розсипчастою золотистого кольору. Додати в сковороду цукор і окріп, постійно змішувати до отримання однорідної маси.

  • 03

    Отриману масу викласти у форму, остудити.