Ви теж любите халву? Тепер готуйте улюблені ласощі вдома. Рецепт неймовірно простий. Однак будьте уважні: борошно має властивість швидко згоряти. Додаючи в борошно цукровий сироп, помішуйте отриману масу до зникнення грудочок. Не бійтеся експериментувати, додайте на сковороду в суміш шматочки горішків (арахіс або волоські) і трохи меду. Або масу, що охолола, викласти на харчову плівку, розрівняти, щоб вийшов прямокутник, розкласти шматочки горіхів по всій поверхні і згорнути халву в рулет. Півгодини і на Вашому столі смачна халва по-вірменськи. Справжнє свято для ласунів. Зберігатися така халва може два дні при кімнатній температурі.
Борошно висипати на сковороду, додати заздалегідь розтоплене вершкове масло.
Поставити на вогонь, змішувати поки маса не стане розсипчастою золотистого кольору. Додати в сковороду цукор і окріп, постійно змішувати до отримання однорідної маси.
Отриману масу викласти у форму, остудити.