Харчо – грузинська перша страва, приготована з яловичини (або баранини) і рису з великою кількістю місцевих спецій. Ті, кому удостоїлося спробувати справжній харчо, стверджують, що суп не гострий, а пряний. Саме свіжі (а не сушені) спеції надають страві більш насичений, приємний аромат. Пропонуємо цікаву варіацію цього супу – харчо із курки з горіхами. Не дивлячись на відсутність м'яса яловичини, в рецепті використовуються традиційні інгредієнти, без яких харчо не харчо – хмелі-сунелі, зелень кінзи, часник. Щоб бульйон вийшов наваристий, найкраще взяти жирну курочку. Замість пшеничного борошна можете використовувати кукурудзяне. За традицією суп харчо подають зі свіжим лавашем.
Курку нарізати невеликими шматочками, покласти в каструлю, залити 2-2,5 л. води, поставити на вогонь. Варити до напівготовності курки.
В окремій каструлі розігріти жир з бульйону, в якому варилася курка, висипати в нього нарізану цибулю, покласти курку, готувати, помішуючи, протягом 15 хвилин.
Додати в каструлю з куркою і цибулею борошно, через 5 хвилин влити бульйон, готувати 10-15 хвилин.
Потовкти горіхи, всипати їх у суп, додати подрібнений часник, хмелі-сунелі, посолити і поперчити за смаком.