Харіра (марокканський суп із бараниною)
Кількість порцій - 6
Час приготування - 2 г 45 хв

Харіра (марокканський суп із бараниною)

Перше і друге в одній тарілці. І багато-багато пряних спецій. Так кажуть про харіру – культовий марокканський суп з бараниною. Ця північноафриканська страва є головним частуванням в період священного Рамадану. Рецепт складний, але від цього не менш цікавий. Харіра здивує Вас багатством неповторних ароматів і насиченим смаком. А яскравий вигляд цього незвичайного супу буде радувати око. Правильно приготовлена баранина подарує страві божественний аромат. Страва для тих, хто любить смачно і ситно поїсти. І наостанок невелике нагадування: не забудьте замочити нут на ніч у воді кімнатної температури на вісім-дванадцять годин.

Інгредієнти

  • Баранина - 450 г.
  • Куркума - 1 ч. л.
  • Перець чорний мелений - 1,5 ч. л.
  • Кориця - 1 ч. л.
  • Імбир - 0,25 ч. л.
  • Перець червоний мелений - 0,25 ч. л.
  • Маргарин - 2 ст. л.
  • Коріння селери - 150 г.
  • Цибуля ріпчаста - 1 шт.
  • Кінза - 100 г.
  • Цибуля червона - 1 шт.
  • Помідори - 800 г.
  • Вода - 1,4 л.
  • Сочевиця зелена - 150 г.
  • Нут - 420 г.
  • Вермішель - 110 г.
  • Яйце куряче - 2 шт.
  • Лимони - 1 шт.

Етапи приготування

  • 01

    Кінзу і цибулю нарізати. Велику каструлю поставити на маленький вогонь, покласти в каструлю баранину, всипати куркуму, чорний перець, корицю, імбир, червоний перець, нарізані цибулю і кінзу, а також маргарин. Постійно помішуючи, готувати 5 хвилин.

  • 02

    Помідори нарізати кубиками, сік від помідорів злити, додати помідори в каструлю. Перемішати інгредієнти в каструлі, варити протягом 15 хвилин.

  • 03

    Сік з помідорів влити в каструлю, влити воду, додати сочевицю, довести до кипіння, варити протягом 2 годин на маленькому вогні.

  • 04

    За 10 хвилин до кінця приготування збільшити вогонь, всипати в каструлю нут і вермішель, варити 10 хвилин, до повної готовності вермішелі.

  • 05

    Додати в суп збиті яйця і сік лимона, перемішати, варити протягом 1 хвилини до готовності яєць.