Гусарська запіканка - ще один варіант приготування яловичини, причому варіант дуже цікавий, і якщо судити тільки за назвою, - старовинний. Нескладний рецепт, а в результаті - смачне, оригінально приготоване м'ясо з овочами. Особливість цієї страви - у поєднанні яловичини і приготованої для неї начинки, одним із головних інгредієнтів якої є дрібно порізаний оселедець. Вже незвично, чи не так? Роблячи розрізи на яловичині через кожні 2 см, потрібно постаратися не прорізати шматок м'яса. Утворені "кишені" щедро заповнити приготовленою начинкою. Можна перев'язати шматки м'яса шпагатом. Замість бульйону можливе використання молока, води, кефіру, сметани.
Шматки м'яса натерти сіллю і залишити на 30 хвилин. Зняти філе з оселедця.
Дрібно порізати цибулю, моркву, оселедець, але не змішувати.
Підсмажити до золотистого кольору моркву і цибулю на олії.
З'єднати разом оселедець, пасеровку, яйце, хлібний м'якуш, додати сіль і перець. Добре перемішати.
На м'ясі зробити поздовжні розрізи через кожні 2 см.
У ці розрізи помістити начинку. На дно форми покласти овочі, які вам подобаються, і залити їх бульйоном.
Укласти зверху м'ясо і поставити на 50 хвилин в духовку при температурі 150°C. Після дістати м'ясо і обсмажити на олії.