Гусарська запіканка
Кількість порцій - 4
Час приготування - 1 г 20 хв

Гусарська запіканка

Гусарська запіканка - ще один варіант приготування яловичини, причому варіант дуже цікавий, і якщо судити тільки за назвою, - старовинний. Нескладний рецепт, а в результаті - смачне, оригінально приготоване м'ясо з овочами. Особливість цієї страви - у поєднанні яловичини і приготованої для неї начинки, одним із головних інгредієнтів якої є дрібно порізаний оселедець. Вже незвично, чи не так? Роблячи розрізи на яловичині через кожні 2 см, потрібно постаратися не прорізати шматок м'яса. Утворені "кишені" щедро заповнити приготовленою начинкою. Можна перев'язати шматки м'яса шпагатом. Замість бульйону можливе використання молока, води, кефіру, сметани.

Інгредієнти

  • Яловичина - 1 кг.
  • Цибуля - 1 шт.
  • Морква - 2 шт.
  • Оселедець свіжий - 150 г.
  • Хліб - 3 шматочки
  • Бульйон - за смаком
  • Соняшникова олія - за смаком
  • Яйце - 1 шт.
  • Перець чорний мелений - за смаком
  • Сіль - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Шматки м'яса натерти сіллю і залишити на 30 хвилин. Зняти філе з оселедця.

  • 02

    Дрібно порізати цибулю, моркву, оселедець, але не змішувати.

  • 03

    Підсмажити до золотистого кольору моркву і цибулю на олії.

  • 04

    З'єднати разом оселедець, пасеровку, яйце, хлібний м'якуш, додати сіль і перець. Добре перемішати.

  • 05

    На м'ясі зробити поздовжні розрізи через кожні 2 см.

  • 06

    У ці розрізи помістити начинку. На дно форми покласти овочі, які вам подобаються, і залити їх бульйоном.

  • 07

    Укласти зверху м'ясо і поставити на 50 хвилин в духовку при температурі 150°C. Після дістати м'ясо і обсмажити на олії.