Індійські солодощі з нуту і сухофруктів
Кількість порцій - 7
Час приготування - 25 хв

Індійські солодощі з нуту і сухофруктів

Любителі східних солодощів, цей рецепт для вас. У рецепті запропонованих індійських солодощів використовуються лише натуральні інгредієнти: нут, інжир, курага, мед. Зверніть увагу, що при замочуванні інжиру та кураги використовується коньяк, тому, якщо готуєте солодощі для дітей, замочіть сухофрукти в будь-якому соці. Напевно, багатьох здивувала наявність серед інгредієнтів десерта нуту - бобів турецького гороху з горіховим присмаком. Цьому є пояснення. В Індії, країні, де більшість населення - вегетаріанці, всі солодощі дуже ситні, а поживність нуту порівняна з поживністю м'яса. Приготуйте ці ароматні, смачні індійські солодощі і порадуйте своїх близьких!

Інгредієнти

  • Мед - 1 ст. л.
  • Кунжут - 3 ст. л.
  • Нут - 200 г.
  • Курага - 8 шт.
  • Інжир сушений - 8 шт.
  • Коньяк - 1 ст. л.
  • Какао-порошок - 3 ст. л.
  • Кориця - за смаком
  • Цукрова пудра - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    На ніч замочити нут у воді. Курагу і інжир замочити в коньяку.

  • 02

    Вранці нут промити, відварити. Всі інгредієнти (нут, інжир, курагу) перекрутити через м'ясорубку.

  • 03

    Додати в суміш 1 ст. л. меду і перемішати. Виходить ароматна пластична маса.

  • 04

    З маси сформувати кульки. Виходить 25 кульок розміром з волоський горіх.

  • 05

    Утворені кульки обваляти присипками за бажанням. Ось кілька варіантів: суміш какао і кориці, кунжут, цукрова пудра.