В основі італійської кухні лежать історично сформовані багатовікові традиції з культурними впливами римлян, греків, арабів та інших народів, що коли-небудь населяли Італію. Сьогодні ми вам і представляємо орігінальну страву італійської кухні - італійський суп з бобами. Це легкий овочевий суп має приголомшливий насичений смак, а готувати його дуже просто і легко. Всього за сорок хвилин ви будете мати повноцінну ситну і корисну першу страву. У бобах міститься багато вітамінів, мікро-і макроелементів, інших корисних речовин. Крім того, боби дуже багаті білком і через це вважаються трохи важкуватою їжею. Але для кращого перетравлення і засвоєння бобів потрібно вживати зелень, особливо петрушку.
Приготувати рослинний бульйон на 1,5 літра води (можна використати м'ясний бульйон - приготувати заздалегідь).
Бланшувати в гарячому бульйоні спочатку боби, а потім горошок (заморожений горошок бланшувати не потрібно). З бобів потрібно зняти жорстку шкірку.
Почистити артишоки, використовуючи тільки серцевину (стебла можна почистити і заморозити). Очищені головки розрізати на чвертинки і покласти в холодну воду, підкислену соком лимона.
Почистити цибулю, дрібно покришити і обсмажити в оливковій олії разом із зубком часнику (після обсмажування часник можна видалити). Додати цикорний салат (або салат айсберг), також вимитий і порізаний, а слідом артишоки.
Обсмажити все протягом 5 хвилин. Додати боби і горошок, після чого, залити овочі бульйоном. Посолити і поперчити за смаком. Готувати протягом 15-20 хвилин на помірному вогні, додаючи при необхідності бульйон.
Приготувати грінки. 4 обсмажених шматочки хліба натерти часником (грінки можна нарізати скибочками 2×2 або 3×3 см.) і розкласти по супових тарілках. Грінки посипати меленим чорним перцем і збризнути оливковою олією. Зверху розбити яйце, намагаючись не пошкодити жовток.
Залити грінки з яйцем киплячим супом і посипати дрібно нарізаною петрушкою. Суп подається гарячим.