Корейська кухня унікальна: її страви настільки колоритні, різноманітні і оригінальні, що просто дух захоплює. І ось Вам черговий кулінарний шедевр наших східних братів – корейська капуста. Ця, здавалося б, проста, практично однокомпонентна страва вразить навіть найвибагливішого гурмана багатою палітрою смакових ноток. Головне в цьому рецепті – чітко дотримуватися пропорцій, а також маринувати капусту не менше десяти годин в холодному місці. Що стосується сорту, можете взяти пекінську, білокачанну або навіть кольорову, а червоний перець краще використовувати подрібнений в порошок. Рекомендуємо заготовити побільше гострої закуски на випадок, коли захочеться чогось незвичайного і пікантного.
Капусту помити. Нашаткувати на середні бруски. Моркву очистити. Натерти за допомогою спеціальної терки брусками.
Потім очистити часник. Нарізати кружечками. Викласти усі овочі в посудину шарами.
Приготувати маринад. В окрему посудину налити 1,5 л. води. Закип'ятити. Додати цукор, сіль, гвоздику, оцет 70%, рослинну олію і соєвий соус. Перемішати. Варити 3 хвилини.
Червоний тертий перець додати в нарізану капусту. Прибрати з маринаду гвоздику і залити ним капусту. Охолодити. Відправити до холодильника на 10 годин.