Капуста корейська
Кількість порцій - 6
Час приготування - 25 хв

Капуста корейська

Корейська кухня унікальна: її страви настільки колоритні, різноманітні і оригінальні, що просто дух захоплює. І ось Вам черговий кулінарний шедевр наших східних братів – корейська капуста. Ця, здавалося б, проста, практично однокомпонентна страва вразить навіть найвибагливішого гурмана багатою палітрою смакових ноток. Головне в цьому рецепті – чітко дотримуватися пропорцій, а також маринувати капусту не менше десяти годин в холодному місці. Що стосується сорту, можете взяти пекінську, білокачанну або навіть кольорову, а червоний перець краще використовувати подрібнений в порошок. Рекомендуємо заготовити побільше гострої закуски на випадок, коли захочеться чогось незвичайного і пікантного.

Інгредієнти

  • Капуста - 1,5 кг.
  • Морква - 2 шт.
  • Часник - 1 шт.
  • Вода - 1,5 л.
  • Цукор - 1 ст. л.
  • Оцет - 1 ст. л.
  • Гвоздика - 2 шт.
  • Сіль - 3 ст. л.
  • Соєвий соус - 2 ст. л.
  • Червоний гострий перець - 1/2 ч. л.
  • Олія - 100 мл.

Етапи приготування

  • 01

    Капусту помити. Нашаткувати на середні бруски. Моркву очистити. Натерти за допомогою спеціальної терки брусками.

  • 02

    Потім очистити часник. Нарізати кружечками. Викласти усі овочі в посудину шарами.

  • 03

    Приготувати маринад. В окрему посудину налити 1,5 л. води. Закип'ятити. Додати цукор, сіль, гвоздику, оцет 70%, рослинну олію і соєвий соус. Перемішати. Варити 3 хвилини.

  • 04

    Червоний тертий перець додати в нарізану капусту. Прибрати з маринаду гвоздику і залити ним капусту. Охолодити. Відправити до холодильника на 10 годин.